Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Macarie: 'Cele adevărate sunt bogăţiile veşnice. Aceasta este adevărata noastră bogăţie'

dexologia.ro
PS Macarie

Episcopul Macarie a explicat duminică în orașul suedez Helsingborg, în ce condiţii ar trebui să aibă loc acumularea bogăţiilor materiale.

„Dacă putem să adunăm cele materiale, să le adunăm cu multă măsură, cu mult discernământ şi să ne gândim şi la cei de lângă noi, cei care sunt în suferinţă şi au nevoie de bruma noastră de milostenie”, a spus Episcopul Europei de Nord, potrivit basilica.ro.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Ierarhul a făcut referire în predica de la Sfânta Liturghie la greşeala pe care a făcut-o bogatul din parabola citită duminică.

„Bogatul căruia i-a rodit ţarina nu doar că L-a exclus pe Dumnezeu din viaţa şi planurile sale, ci s-a substituit lui Dumnezeu, proniatorului şi creatorului nostru. S-a considerat el însuşi Dumnezeu în propria sa viaţă”.

Episcopul Macarie a atras atenţia: „Toate sunt perisabile în această lume”.

„Cele adevărate sunt bogăţiile veşnice. Aceasta este adevărata noastră bogăţie. De aceea, contul nostru pe care îl putem deschide şi care îţi cere întotdeauna dobândă este contul de la banca cerului, fiindcă Dumnezeu nu rămâne niciodată dator”.

„Acolo ne adunăm adevăratele noastre bunuri, acolo ne adunăm adevărata noastră bogăţie”, a afirmat Părintele Episcop în Parohia românească din Helsingborg.

Parabola rostită de Mântuitorul Hristos şi consemnată de Sfântul Evanghelist Luca (cap. 12:16-21) se adresează lumii de astăzi.

„Această lume încearcă să demoleze hambarele vechi şi să construiască altele noi, adică să le strice pe cele vechi pentru noile fundamente în care omul este în centru şi nu Dumnezeu”.

Episcopul Macarie le-a mulţumit celor care au contribuit la Campania „Să îmbrăcăm un copilaș în prag de iarnă”.

„Vă felicit şi vă binecuvintez pe toţi cei care v-aţi alăturat campaniei noastre din această perioadă a Postului Crăciunului de a îmbrăca copiii săraci din România în prag de iarnă”.

„Această milostenie pe care o oferim celor care au mai puţin decât noi rămâne acolo într-un depozit sigur, unde tâlharii nu risipesc şi fură bunurile şi unde rugina nu le strică. Acolo este comoara noastră, acolo trebuie să fie şi inima noastră”.

Episcopul Macarie oferind daruri copiilor. Foto credit: Valentin și Monica Debu

El a explicat cum şi când ne putem îmbogăţi în Dumnezeu.

„Atunci când suntem laolaltă în comuniune de rugăciune şi devenind purtători de Hristos, adică la Sfânta Liturghie când ne împărtăşim cu Trupul şi sângele Lui”.

„Noi primim viaţă. Trebuie să fim plini de curaj, fiindcă Însuşi Hristos este curajul nostru. Primim bunătatea; trebuie să fim cu bunătate şi milă faţă de cei din jurul nostru. Primim bucurie; trebuie să împărtăşim bucurie”.

„Dacă vom face milă, vom primi cu toţii milă”, a subliniat Preasfinţia Sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.