DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Episcopul Oradiei: Dumnezeu, întotdeauna ne mai dă o șansă, nu ne trântește ușa Împărăției Cerurilor în nas

Episcopia Oradiei
Episcopul Oradiei

Dumnezeu, întotdeauna ne mai dă o șansă, nu ne trântește ușa Împărăției Cerurilor în nas, cum trântim noi, unii altora, ușile caselor noastre; cum zăvorâm noi porțile sufletelor noastre înaintea celor care nu ne convin, nu ne plac sau nu sunt de acord cu noi, a spus Episcopul Oradiei în predica de la sărbătoarea Sfântului Ştefan, potrivit Basilica.ro.

Gabriela Firea, ca un VULCAN la adresa lui 'Plicușor Frigușor': 'Ticăloșiile vor fi decontate!'

Ierarhul a slujit duminică în Parohia Viile Orăzii şi a vorbit în omilia sa despre starea omului de astăzi care se apropie cu greu de cele duhovniceşti.

Întoarcerea omului la Dumnezeu este dificilă pentru omul contemporan, cu totul incomodă, iar lumea se răzvrătește și se împotrivește celui care voiește să se întoarcă la Dumnezeu, a spus Preasfinţia Sa.

Aceasta se datorează opacizării omului de azi. Sufocat de cele ale lumii, omul nu mai poate să întrezărească peisajul copleșitor al frumuseții netrecătoare, neapropiate și neapuse a lui Dumnezeu, iar această „asfixiere” duhovnicească lasă loc la atâta înverșunare, îndărătnicie, cerbicie și revoltă; pentru că ne asemănăm din ce în ce mai mult cu lumea din afară Bisericii, nu mai avem loc unii de alții. Nu știm cum să facem să dominăm și să ne dominăm cât mai mult.

Preasfințitul Părinte Sofronie i-a învățat pe credincioși că antitodul acestei degradări morale și ființiale a omului recent se află ascuns în cuvântul Sfântului Ștefan, Întâiul Mucenic și Arhidiacon al Bisericii, care s-a rugat pentru opresorii săi.

„Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta”- cuvinte au fost rostite atunci când îl omorau cu pietre. A îngenuncheat și s-a rugat Tatălui Ceresc și Fiului, pe Care L-a văzut de-a dreapta Tatălui, în Duhul Sfânt, iar Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea.

Dragii mei, a spus ierarhul, iată dezlegarea la răutățile lumii, rugăciunea sfântă, creștină, inspirată de Domnul.

În cadrul slujbei, Episcopul Sofronie al Oradiei l-a hirotonit preot pe diaconul George Samașca-Nemeș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.