Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților: 'Acest soi de criză nu poate înceta decât cu credință, rugăciune și post'

www.wikipedia.org
biserica ortodoxa

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților evidențiază că textul evanghelic citit duminică la Sfânta Liturghie se potrivește „mănușă” perioadei de criză prin care trecem.

Preasfinția Sa detaliază într-un articol pe site-ul oficial al Eparhiei ce putem învăța din „Vindecarea fiului lunatic” pentru a remedia situația de criză provocată de pandemia de coronavirus, potrivit Basilica.ro.

Citește și: Mossadul recunoaște: Toate serviciile secrete ale lumii se bat pe materialele medicale

„Iată, ne zbatem cu toții în această frică de boală ce a cuprins întreaga planetă, iar autoritățile ne-au oferit ca soluții salvatoare doar: protecția, izolarea și dezinfectantul. Sunt suficiente acestea oare?… Ce spune Scriptura?”.

„Scriptura ne propune drept protecție credința: «În toate luați platoșa credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile cele arzătoare… Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este cuvântul lui Dumnezeu!» (Efes. 6, 16-17)”.

„Ne cere izolare în rugăciune: «Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău Care este în ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie» (Mt. 6, 6). Încă și «evanghelistul Vechiului Testament» ne îndeamnă: «Du-te, poporul meu, intră în cămările tale şi închide uşa după tine; ascunde-te puţine clipe, până când mânia va fi trecut!» (Isaia 26, 20)”.

Citește și: În vreme de pandemie, sub ochii ministrului Alexe se taie păduri într-o veselie

„Iar ca dezinfectant ne recomandă postul, care, este lucru învederat: dă sănătate trupului, luminează mintea, încălzește inima și sfințește sufletul”.

Preasfințitul Părinte Sebastian spune că „pentru noi, cei încredințați că niciun fir de păr din capul nostru nu va pieri fără știrea Domnului (Lc. 21, 18), aceste «măsuri de austeritate» spirituale nu pot fi nici opționale, nici suplimentare, ci sunt vitale.

„Minunea pe care o așteptăm, și pentru care implorăm cu toții mila Domnului în aceste zile, nu se poate săvârși doar cu simplă protecție, izolare, mască, mănuși și dezinfectant”.

Ierarhul subliniază că acest soi de criză nu poate înceta decât numai:

Citește și: PING-PONG cu nervii timișorenilor: Maternitatea Odobescu NU SE REDESCHIDE, carantina contină

Având drept protecție și credința puternică în El: că, adică, poate „oricâte voiește”

Prin izolare sfântă și protejându-ne cu masca cea duhovnicească a rugăciunii: „Pune, Doamne, strajă gurii mele și ușă de îngrădire împrejurul buzelor mele!” (Psalm 140, 3)

Prin folosirea ca dezinfectant a postului celui bineplăcut Domnului.

„Cuvintele din evanghelia de azi ne sunt adresate și nouă”, continuă PS Sebastian. „Avem noi credință în puterea Lui cea nemărginită? Și dacă da, însoțim noi această credință cu rugăciune și post? Acestea sunt întrebările și, totodată, provocările evangheliei”.

Vezi articolul integral pe site-ul oficial al Episcopiei Slatinei și Romanaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.