Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul vicar Damaschin: 'Să nu uităm niciodată unde am fost, să nu uităm că era rău cu porcii și cu roșcovele departe de Dumnezeu Tatăl'

doxologia.ro
Damaschin Dorneanul

În predica de duminică, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei a explicat că pocăinţa trebuie să fie continuă şi însoţită de bucurie şi recunoştinţă.

„Să nu uităm niciodată unde am fost, să nu uităm că era rău cu porcii și cu roșcovele departe de Dumnezeu Tatăl și, cu atât mai mult, să îi mulțumim că ne-a adus înapoi în Casa Lui”, a spus Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul în cuvântul rostit la Catedrala din Suceava, potrivit basilica.ro.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

Pocăinţa permanentă

El l-a oferit exemplu pe Fiul Risipitor care nu s-a pocăit doar în momentul acela şi a îndemnat să-i urmăm exemplu printr-o căinţă neîncetată.

„Pocăința permanentă ne menține în starea de iertare, în starea de reabilitare”, a precizat ierarhul.

„Tată, greșit-am la cer și înaintea Ta este strigătul meu de fiecare zi, nu doar în Duminica Întoarcerii, nu doar în Duminica reabilitării și a iertării. De aceea zicem an de an în Postul cel Mare și seară de seară când ne rugăm acasă cu Canonul de pocăință, de pildă, Miluiește-mă, Dumnezeule, miluiește-mă! E vreodată suficient cât zicem? Niciodată.”

Bucuria trebuie să însoţească pocăinţa adevărată, a afirmat Preasfinţia Sa.

„Pocăința adevărată este o pocăință care mă luminează, mă împlinește și mă face și pe mine să mă simt iertat și bucuros. Dacă nu știm să trăim și o bucurie a pocăinței înseamnă că ceva nu a mers bine în întoarcerea noastră”.

„Pocăința mea nu a fost desăvârșită, întoarcerea mea nu a fost cu toată inima. Pentru că atunci când mă întorc cu toată ființa mea las în urmă tot ce am greșit și rămâne locul gol și Dumnezeu îl umple. Și cu ce umple Dumnezeu nu poate decât bucurie să aducă.”

Răspunsurile liturgice au fost date de corul mixt al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.