Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul vicar Timotei Prahoveanul: Trebuie să împărţim pâinea noastră cu alţii

basilica.ro
PS Timotei Prahoveanul

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, a îndemnat ca la momentele de bucurie, dar şi de tristeţe să împărţim pâinea noastră cu alţii.

"Şi cei care avem mult, şi cei care avem puţin, la momentele de bucurie, dar şi de tristeţe ale noastre trebuie să împărţim pâinea noastră cu alţii. Niciodată nu se cuvine să mâncăm singuri. De ce credeţi că Biserica a statornicit demult, încă din vremea prigoanei împotriva creştinilor, să realizeze că 'mesele iubirii' numite 'agape' din care toţi mâncau împreună la finalul fiecărei Sfinte Liturghii din ceea ce aduceau? (...) Aşa se întâmplă şi în vremea noastră. Ori de câte ori este o sărbătoare, un hram, un moment deosebit, o înmormântare, o pomenire avem datoria să nu mâncăm singuri, după cuvântul pe care Mântuitorul l-a spus ucenicilor", a spus PS Timotei la Catedrala Patriarhală, în predica la slujba la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Episcopul vicar a accentuat că "evanghelia de astăzi '(Înmulţirea pâinilor' - n.r.) ne învaţă că fiecare dintre noi are datoria să împartă din puţinul sau multul pe care îl are" şi a semnalat că "sunt unii oameni care au foarte mult, au posibilităţi de a hrăni sute, dar din nefericire se întâlnesc tot mai mulţi care nu şi-au deschis niciodată casa pentru a primi pe cineva", informează Agerpres.

"Aceasta este marea noastră problemă: Dumnezeu este atât de Bun, iar noi atât de indiferenţi cu ceilalţi. Ce înseamnă să nu primeşti în viaţa ta niciodată pe nimeni la masă, să nu oferi o bucată de pâine, dacă nu ceva mai mult, şi un pahar cu apă", a mai spus ierarhul, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

În partea a doua a predicii de duminică, PS Timotei Prahoveanul a evidenţiat semnificaţiile sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.