Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episod delicat pentru Traian Băsescu în Parlament: lovitură grea primită de la Călin Popescu Tăriceanu, într-un moment istoric

Facebook
tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, în fața unei audiențe selecte, la ședința solemnă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din 1989, că este grav că România a avut „un informator al Securității în funcția de Președinte timp de 10 ani”, cu referire la Traian Băsescu. Afirmația a fost făcută în prezența unor ambasadori, înalți reprezentanți ai cultelor, membrii Guvernului, Principesa Margareta Custodele Coroanei și Principele Radu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, președintele Curții Constituționale, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Tăriceanu s-a referit și la binomul SRI-DNA pe care acesta l-a taxat în discursurile sale publice din ultimii ani. Șeful ALDE a zis în plenul reunit că în România se „sacrifică” drepturile și libertățile cetățenilor „pentru a justifica lupta împotriva corupției și abuzurile ei”.

Traian Băsescu a condamnat în 2006 regimul comunist ca fiind un regim criminal.

Securitatea a fost „o instituţie esenţială în susţinerea statului totalitar comunist, ilegitim și criminal. Condamnând acest regim, statul democratic român condamnă instrumentele acestuia, în primul rând Partidul Comunist Român și Securitatea”, spunea fostul președinte Traian Băsescu în anul 2006, în Parlament.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel București a constatat calitatea de colaborator al Securității în privința lui Traian Băsescu. Decizia nu este definitivă și fostul președinte al României a făcut recurs.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.