Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episod delicat pentru Tudorel Toader: ministrul a ratat aprobarea unui împrumut pentru proiectul care-i definește mandatul

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader PSD

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a lipsit joi de la ședința de Guvern în care se discută un memorandum cu privire la Cartierul pentru justiție, exemplul dat de ministru atunci când a fost întrebat care sunt principalele sale realizări.

Pe agenda de joi a ședinței de Guvern se află un Memorandum privind:

  • aprobarea negocierii Scrisorii de înțelegere privind avansul dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 2,5 milioane USD, pentru sprijinirea activităților preliminare realizării Proiectului de dezvoltare Cartierul pentru justiție
  • aprobarea semnării Scrisorii de înțelegere și acordarea împuternicirii de semnare a acesteia ministrului finanțelor publice

Necesitatea accesării acestui avans a apărut în contextul pregătirii Proiectului de dezvoltare Cartierul pentru justiție, proiect pentru sprijinirea căruia a fost transmisă BIRD solicitarea de acordare a unui împrumut de 218 mil. Euro, în baza Memorandumului acord de principiu aprobat în ședința Guvernului din 7 martie 2018. BIRD a fost de acord cu solicitarea părții române și este dispusă să acorde un avans de pregătire din împrumut, în valoare de până la 2,5 mil. USD.

Tudorel Toader nu a venit la ședință și a trimis un secretar de stat.

Săptămâna trecută, Tudorel Toader a vorbit despre activitatea sa ministerială și a spus că și doar dacă ar fi făcut Cartierul pentru justiție și tot ar fi fost suficient.

  • "Vă asigur că într-un termen foarte scurt voi prezenta public rezultatele capitolului pe Justiţie din programul de guvernare. Vă dau numai un exemplu, numai acela, dacă îl avansăm şi îl facem ireversibil, eu aproape consider că mi-am îndeplinit misiunea de ministru şi mă refer la Cartierul pentru Justiţie. Ştiţi unde este, cum este. Când eu am venit ministru, am emis un ordin prin care am constituit o comisie din cinci membri de la minister şi care au avut ca principală atribuţie clarificarea statutului juridic al terenului pentru Cartierul de Justiţie. Suntem într-un stadiu foarte avansat, sigur că unii îşi asumă paternitatea, alţii maternitatea Cartierului pentru Justiţie, dar vă voi prezenta în evoluţie această, să spunem, activitate", a declarat Toader, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă a realizat punctele pe Justiţie din programul de guvernare, în condiţiile în care din interiorul PSD i s-a reproşat că nu a făcut acest lucru”

Cartierul pentru justiție va fi amplasat pe un teren de aproximativ cinci hectare în centrul Capitalei, lânga Biblioteca Națională a României. În Cartierul pentru Justitie urmeaza sa fie reunite toate institutiile juridice din Bucuresti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.