Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerban Nicolae, despre schimbarea lui Dăncilă de la șefia PSD: 'Mi-e greu să cred că este liderul pe care partidul îl poate lua ca stegar'

Mediafax
serban nicolae

Senatorul Șerban Nicolae nu o consideră pe Viorica Dăncilă liderul pe care PSD "îl poate lua ca stegar, ca voievozii de odinioară" iar după înfrângerea de la prezidențiale, social-democrații trebuie să accepte ideea că "o critică obiectivă" privind colegi din partid este "în interesul tuturor".

"Din perspectiva PSD, trebuie o analiză foarte temeinică, foarte serioasă, foarte des repetată, foarte de mult timp anunțată și niciodată făcută așa cum trebuie. Categoric, lucrurile trebuie analizate, pentru că eu rămân la părerea că în România există un electorat puternic, masiv, de stânga, un electorat care nu-și găsește întotdeauna cele mai bune soluții de candidați sau cele mai bune oferte electorale", a declarat, pentru RFI, senatorul PSD Șerban Nicolae, conform Mediafax.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă ar trebui schimbată de la șefia PSD, acesta a afirmat: ”Ca unul care am candidat la șefia acestui partid în urmă cu câteva luni, aș surprinde dacă aș avea o altă opinie. Din punctul meu de vedere, însă, cel care conduce acest partid, ținând cont de faptul că votanții stângii sunt votanți asumați, sunt militanți, sunt oameni care se implică, întotdeauna președintele acestui partid ar trebui să fie un om care să țină steagul sus, care să reprezinte un simbol, care să tragă după el partidul, care să dea o direcție la care militanții noștri să se alăture din convingerea pe care o are orice stângist. (...) Din punctul meu de vedere, (Viorica Dăncilă - n.r.) este un coleg cât se poate de decent, implicat, pe care te poți baza, dar mi-e greu să cred că este liderul pe care PSD îl poate lua ca stegar, ca voievozii de odinioară, care ridicau paloșul și duceau înainte spre victorie întreaga trupă”.

Reglări de conturi în PSD Buzău: primarul municipiului, Constantin Toma, pus la colț de un consilier municipal PSD pentru 'catastrofa' de la prezidențiale

De asemenea, Nicolae susține că analiza din partid ar trebui să fie ”în mare măsură, obiectivă și lipsită de prejudecățile de natură personală".

"De foarte multe ori, din tendința de a nu jigni sentimente, de a nu răni sensibilități, de a nu fi foarte aspri cu unii dintre colegi, avem tendința de a trece mai superficial peste niște cauze care s-au adâncit în ultimii ani. De multe ori, avem tendința de a spune că sunt altele motivele, că sunt altele cauzele, că de regulă din exterior au venit principalele surse ale unui eșec electoral. Cred că de data asta, ar trebui să acceptăm ideea că o critică obiectivă, o critică poate severă la adresa activității unor colegi, prestației unor colegi, a fiecăruia dintre noi este în interesul tuturor, nu e o chestiune personală, de antipatie sau de ranchiună, ci o chestiune de igienă politică internă cât se poate de necesară”, a mai spus parlamentarul.

Întrebat dacă îi va cere liderului PSD să facă un pas înapoi, Șerban Nicolae a precizat: "Niciodată n-am cerut cuiva să facă un pas în lateral sau în spate și aș vrea ca fiecare să înțeleagă unde îi este corect locul".

Viorica Dăncilă a declarat că nu va demisiona de la șefia PSD, însă dacă vor considera colegii că trebuie să facă acest pas, atunci trebuie organizat un Congres, deoarece tot așa a fost aleasă la conducerea partidului.

La nivel național, Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat că a centralizat până acum 99,67% dintre voturile pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Klaus Iohannis a obținut 65,88% dintre voturi, iar Viorica Dăncilă - 34,12%.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne este de 9.953.659, reprezentând 54,46% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.