Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerban Nicolae, dezvăluiri din culisele Parlamentului: jocurile ascunse ale puterii în PNL

Romania Libera
serban nicolae

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, susține că Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc revine periodic în Parlament, dar ”coincindența” face că de fiecare dată sunt liberalii la putere, atunci când asta se întâmplă. Șerban Nicolae dă asigurări că această lege va pica la Senat, acolo unde PSD are majoritatea.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 45: Masca Orban!

”ȚINUTUL SECUIESC PENELIST

Chestiunea „autonomiei Ținutului Secuiesc” revine periodic în atenția opiniei publice, iar extremiștii încearcă, tot periodic, să tensioneze relațiile inter-etnice din România. Diverse proiecte privind autonomia așa-zisului ținut ori privind statutul minorităților naționale au fost propuse Parlamentului României, iar Partidul Social Democrat a fost singurul partid parlamentar care, din 1993 și până în prezent s-a opus constant și fără echivoc acestorinițiative. În 2005, în Senatul României, senatorii PSD, PC și PRM au respins o asemenea propunere, susținută de PNL, PD și UDMR.
Tot periodic, politrucii internaționaliști, unii proveniți din „presa cu plata la sacoșă” se revoltă fals față de atitudinea propriilor colegi, în speranța că îi pot păcăli pe unii mai slabi la judecată.
Cea mai recentă propunere de înființare a „Ținutului Secuiesc” a fost adoptată tacit de Camera Deputaților. Tacit, adică fără vot. Pusă pe orinea de zi a plenului, propunerea nu a mai ajuns la vot în Cameră pentru că un parlamentar penelist infectat COVID-19 s-a plimbat prin Parlament și pe la ședințele conducerii PNL făcând ca întreg Parlamentul să-și suspende temporar activitățile de plen.
Propunerea privind înființarea unui „Ținut Secuiesc” nu va fi adoptată niciodată de Senat, acolo unde PSD are majoritatea, așa încât „naționalismul de cabaret” al vedetuțelor politice va rămâne la fel de ridicol.

PS Cum se face că toate aceste propuneri reușesc să se strecoare și să agite apele doar atunci când puterea politică e deținută în România de un guvern penelist de rit băsist și de un președinte „de dreapta”?”, scrie Șerban Nicolae.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.