Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerban Nicolae face o propunere bombă: Putem aplica de la 1 ianuarie regulile Schengen! E suveranitate

facebook.com
Serban Nicolae

Fostul senator PSD Șerban Nicolae spune că România poate aplica de la 1 ianuarie o parte din regulile Schengen, fiind vorba de suveranitate națională și de dreptul țărilor de a-și gestiona granițele.

Un exercițiu simplu de suveranitate.

"De la 1 ianuarie 2023, România poate aplica, unilateral, aquis-ul Schengen pe aeroporturile românești. Tehnic suntem pregătiți (încă din 2010!) și știm ce trebuie făcut. Atât la „Plecări”, cât și la „Sosiri” se separă fluxurile de călători. Călătorii pentru zborurile directe pe relație cu aeroporturi din „spațiul Schengen” nu mai au control al actelor de identitate (pașaport, C.I., titluri de călătorie), identic curselor interne, iar călătorii pentru zborurile directe pe relația cu aeroporturi din afara „spațiului Schengen” trec prin controlul menționat, așa cum se întâmplă și acum.

Nimeni nu ne poate opri să facem acest lucru, din cel puțin trei motive:

1. Teritoriul ține de suveranitate

2. Toată lumea a acceptat faptul că îndeplinim strict criteriile tehnice ale aquis-ului Schengen

3. Nu există migrație ilegală prin aeroporturile românești

Ah, da, zborurile de la/către aeroprturi austriece, să rămână pe fluxul non-Schengen. Pentru binele guvernului austriac, care va avea certitudinea că nu le furnizăm migranți ilegali. Există soluții și pentru frontiera terestră cu Ungaria, stat „Schengen”, dar acolo trebuie să luăm în considerare temerile Austriei legate de migrația ilegală... PS Ar fi bine ca diverși Gudurăi, bugetari inutili, dar pe multe mii de euro lunar, pe la Bruxelles și Strasbourg să mai lase îndemnurile pițigăiate la boicot și să nu mai insiste penibil cu acel fals grosolan cum că Germania ar fi amenințat că se va opune aderării Croației dacă Austria nu acceptă România. Să rămână la batistuțe multicolore și la poze tâmpe cu diverși lideri europeni, că la asta se pricep", scrie Șerban Nicolae pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.