Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerban Nicolae indică 'aberații' în Ordonanța Militară nr.4: 'Par făcute înadins vulnerabile și contestabile'

Antena 3
serban nicolae

Președintele Comisiei Juridice a Senatului, Șerban Nicolae, a transmis luni pe pagina sa de socializare că sunt „aberații” introduse de guvernanți în cea mai recentă Ordonanță Militară și că acest lucru pare să fie făcut cu intenție.

„ABERAȚII DE CRIZĂ (2)

Prin aceeași ordonanță militară (!) se reglementează programul de plimbat cățelul, prioritatea la magazinele alimentare, izolarea la locul de muncă și plafonarea prețului la utilități. Pot să trec peste prețiozitatea ridicolă a formulării prin care cățeii (singurele animale care justifică „circulația pentru satisfacerea nevoilor”, toate la aceeași oră!) devin „animale de companie/domestice” că e o chestiune minoră.

Dar am impresia (care tinde către certitudine!) că guvernanții își bat joc de toată lumea. Nu contează dacă o fac cu știință sau din pură prostie. Oricine știe că restrângerea exercițiului unor drepturi se poate face „numai prin lege” (art. 53 din Constituția României). Oricine știe că derogările de la lege se pot face doar prin acte normative cu putere de lege. Chiar și în stare de urgență. Guvernul adoptă, așa cum am văzut deja, ordonanțe de urgență pentru diverse alte reglementări. Ce-i împiedică să facă același lucru cu toate derogările de la lege și cu restrângerea exercițiului unor drepturi? Decretul nr. 195/2020 nu este act normativ cu putere de lege! Toate aceste aberații par făcute înadins vulnerabile și contestabile.

PS „Investitorii” amenințau că „din cauza OUG 114/2018” vor pleca urgent din România, iar „răuvestitorii” politici le țineau isonul, bocind zgomotos. N-a plecat nimeni, deși suntem în 2020. Probabil, n-au găsit bilete la „low-cost”. Acum înțeleg că, de fapt, ceea ce îi deranja pe „investitori”, mai ales în materie de plafonare a prețurilor, era faptul că 114/2018 era ordonanță „de urgență” a Guvernului, iar ei își doreau o ordonanță „militară” a ministrului de interne...”, a scris Șerban Nicolae pe Facebook.

Vezi si: Intrăm în Scenariul 4. Ce urmează? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.