Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerban Nicolae intervine în controversa privind trecutul lui Augustin Lazăr

Romania Libera
serban nicolae

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, amintește pe pagina sa de Facebook de cazul bilețelului prin care Winston Churchill îi propunea lui Iosif Stalin împărțirea mai multor state europene după Al Doilea Război Mondial, în contextul controverselor privind trecutul lui Augustin Lazăr.

Șerban Nicolae a întrebat, joi, într-un text intitulat „Criminali buni și criminali răi”, de ce ar trebui să provoace mirare atunci când o persoană care a prelungit tortura unui disident primește funcții și distincții.

Postarea liderului senatorilor PSD vine în contextul în care luju.ro a scris că în anii '80 o comisie din penitenciarul Aiud, condusă de procurorul Augustin Lazăr, actual Procuror General al României, a refuzat de două ori să-l elibereze pe disidentul anticomunist Iulius Filip.

„CRIMINALI BUNI ȘI CRIMINALI RĂI

Când am exprimat opinia că, pentru români, Churchill și Stalin sunt doi criminali, câțiva intoleranți proprietari ai adevărului absolut au sărit cu isterie să mă atace. Recent, a fost expus public, pentru prima dată, documentul scris de mâna lui Churchill în 1944, la Moscova, prin care a împărțit influențele post-război în unele dintre statele din centrul și sudul Europei, între care și România („90% Russia 10% Aliații”).

În materie penală, complicele se sancționează cu aceeași pedeapsă ca autorul.

Să ne mai mirăm când unul care a prelungit cu doi ani tortura unui disident e recompensat cu funcții și distincții de apărător al statului de drept și al drepturilor omului...?”, a scris Șerban Nicolae pe Facebook.

Citește și: Sfetnicul Vioricăi Dăncilă, reacție spumoasă la Timmermans și Tajani: S-a întâmplat ceva monstruos, Guvernul a implementat ieri recomandări MCV .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.