Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziții la comitetul de organizare și agențiile responsabile de ceremoniile de deschidere ale JO 2024

digisport.ro
jocuri olimpice

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din 2024 de la Paris (COJO) şi agenţiile de evenimente responsabile cu ceremoniile de deschidere din vara anului 2024 au fost percheziţionaţi miercuri în cadrul unei noi anchete desfăşurate de Parchetul naţional financiar (PNF), au indicat joi pentru AFP surse apropiate de acest dosar.

Potrivit acestor surse, COJO şi firmele Double 2, Ubi Bene, Obo şi Paname 24 au fost percheziţionaţi de anchetatorii OCLCIFF (Oficiul central de luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare şi fiscale), informaţii confirmate de o sursă judiciară pentru AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei, "aceste operaţiuni au loc în cadrul unei investigaţii preliminare conduse de PNF privind acuzaţiile de conflict de interese, favoritism şi tăinuire privind mai multe contracte legate de JO 2024, anchetă deschisă după percheziţiile din 20 iunie 2023", dată la care mai multe locuri, inclusiv sediul comitetului de organizare, fuseseră deja percheziţionate în cadrul altor investigaţii deschise de PNF.

"Paris 2024 confirmă că PNF s-a prezentat la sediul său miercuri, 18 octombrie, şi a obţinut toate informaţiile solicitate. Paris 2024 colaborează pe deplin cu ancheta, aşa cum a făcut-o întotdeauna", a indicat la rândul său COJO.

Percheziţiile la sediul Paname 24 sunt deosebit de semnificative: aşa cum se prezintă, această companie asociază "cinci dintre cele mai mari agenţii franceze de producţie de evenimente", inclusiv Ubi Bene, Obo şi Double 2, şi are ca obiect producţia executivă a ceremoniilor de deschidere pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Paris 2024, programate pe 26 iulie, respectiv 28 august.

Cu această nouă anchetă, PNF este deci însărcinat cu cel puţin trei proceduri privind contracte atribuite pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024.

Două prime anchete se referă la suspiciuni de favoritism şi deturnare de fonduri publice în timpul atribuirii contractelor de către COJO şi Solideo, compania care livrează lucrările olimpice pentru 2024.

Anchetatorii sunt interesaţi de aproximativ douăzeci de contracte potenţial litigioase, potrivit unei surse apropiate anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.