Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan a declarat ca va purta discuții cu Putin cu privire la ofensiva lansată de regimul de la Damasc în provincia Deraa

pintelist
erdogan putin

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că va purta discuţii cu omologul său rus Vladimir Putin cu privire la ofensiva lansată de regimul de la Damasc în provincia Deraa, sudul Siriei, cu sprijinul Moscovei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Liderii turc şi rus urmează să se întâlnească joi în marja summitului Brics (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), care se desfăşoară la Johannesburg de miercuri până vineri. 

În cursul acestei întrevederi, Erdogan şi Putin vor discuta despre Siria şi mai ales despre ''problema din provincia Deraa, aceasta este una dintre cele mai dificile probleme", a declarat preşedintele turc în cadrul unei conferinţe de presă la Ankara, înainte de a pleca spre Africa de Sud. 

Erdogan a afirmat că va aduce în atenţie şi problema Idlebului, o provincie din nord-vestul Siriei, dominată de o coaliţie jihadistă şi situată la graniţa cu Turcia, aceasta din urmă temându-se că un posibil atac al regimului împotriva acestei regiuni ar putea provoca un nou val de migraţie. La Deraa şi Idleb " se poate întâmpla orice în orice moment", a spus Erdogan.

Citește și: Țara cea mai expusă la propaganda rusă este Republica Moldova

De la începutul crizei siriene, în 2011, Turcia i-a sprijinit pe rebelii care încearcă să-l înlăture de la putere pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, dar pe care Rusia şi Iranul îl sprijină militar. În ciuda poziţiilor lor opuse, Ankara şi Moscova lucrează îndeaproape la dosarul sirian de anul trecut. 

Rusia şi Turcia sunt ţări-garant, alături de Iran, care sprijină ca şi Moscova regimul de la Damasc, ale aşa-numitului proces de la Astana, care a contribuit la reducerea violenţelor în Siria prin stabilirea unor ''zone de dezescaladare" anul trecut. 

Cu toate acestea, guvernul turc a criticat puternic lansarea, luna trecută, a unei ofensive în provincia Deraa de către regimul sirian, cu sprijinul aviaţiei ruseşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.