Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan acuză Belgia că ajută PKK şi îi sprijină pe susţinătorii lui Gulen

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri Belgia că ar fi un important centru atât pentru susţinătorii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată "teroristă" de Ankara, cât şi pentru cei ai clericului musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat lovitura de stat eşuată din iulie din Turcia, relatează Reuters.

Erdogan, care a vorbit cu jurnaliştii la Ankara înainte de a pleca într-o vizită oficială în Pakistan, a mai declarat că le-a prezentat autorităţilor germane documente ce dovedesc că o organizaţie din Germania strânge bani pentru militanţii PKK.

Citeşte şi: Suedia redeschide ancheta în cazul asasinării premierului Olof Palme

PKK, care conduce o insurgenţă armată de trei decenii în sud-estul Turciei cu populaţie majoritar kurdă, este considerată o organizaţie teroristă de ţări din Europa, Statele Unite şi Turcia. Ankara acuză aliaţii săi occidentali nu depun suficiente eforturi pentru a lupta împotriva grupării.

Pe de altă parte, şeful statului turc a afirmat că rebelii sprijiniţi de Turcia se află la doar doi kilometri de oraşul al Bab din nordul Siriei şi este de aşteptat să îl cucerească rapid de la gruparea jihadistă Statul Islamic în pofida rezistenţei militanţilor SI. Rebelii au anunţat marţi că au cucerit oraşul Qabasin, aflat la câţiva kilometri nord-est de al Bab.

De asemenea, şeful statului turc le-a spus jurnaliştilor că un sistem executiv prezidenţial în Turcia, dorit de Erdogan de foarte mult timp, nu va însemna că preşedintele îşi va rupe legăturile cu partidul său politic, subliniind că acest lucru ar reprezenta o slăbiciune a sistemului, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.