Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan afirmă că el şi Joe Biden trebuie să se folosească de întâlnirea de la summitul NATO pentru a depăşi problemele din trecut

Twitter
erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan afirmă că el şi omologul său american Joe Biden trebuie să se folosească de întâlnirea pe care o vor avea luni pentru a depăşi problemele din trecut, inclusiv disputa în legătură cu achiziţia de către Ankara a unor rachete S-400 ruseşti, relatează Reuters.

Duminică, înaintea deplasării la summitul NATO de luni de la Bruxelles, Erdogan a spus că se aşteaptă la o "abordare necondiţionată" din partea Washingtonului la prima întrevedere cu Biden de când acesta a devenit preşedintele SUA, potrivit agerpres.ro.

El a mai afirmat că va ridica în discuţie şi recunoaşterea de către Casa Albă a masacrului din 1915 asupra armenilor din Imperiul Otoman drept "genocid", o decizie care a stârnit furia Ankarei, dar şi scoaterea Turciei de către SUA din programul privind avioanele de luptă F-35.

SUA au anulat vânzarea a 100 de avioane F-35 către Ankara după achiziţia de către Turcia a unor rachete S-400 ruseşti în 2019. Erdogan a acuzat Washingtonul că nu şi-a respectat promisiunile privind rachetele alternative Patriot americane.

Preşedintele turc, care s-a bazat pe o relaţie personală apropiată cu fostul preşedinte american Donald Trump pentru a aplana crize din trecut, este nemulţumit de atitudinea mai critică şi mai distanţată din partea noii administraţii americane, comentează Reuters.

Erdogan a fost nevoit să aştepte trei luni după învestirea lui Biden pentru primul lor contact, un apel telefonic bizar în aprilie, când preşedintele american l-a informat în legătură cu intenţia de a recunoaşte genocidul asupra armenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.