Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan amenință: Declarații de ultimă oră după atentatul terorist

erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că nu are 'nicio îndoială' în legătură cu responsabilitatea miliţiilor kurde din Siria în atentatul cu maşină capcană comis miercuri seara în centrul Ankarei şi soldat cu 28 de morţi, relatează AFP. 'Nu avem nicio îndoială în legătură cu faptul că cei care au comis acest atac sunt YPG (Unităţile de Protecţie a Poporului) şi PYD (Partidul Uniunii Democratice)', a declarat Erdogan pentru presă.

Erdogan a anunţat de asemenea că îi va reproşa omologului său american Barack Obama, în timpul unei convorbiri telefonice programate pentru ora 15.00 GMT, faptul că Statele Unite îi sprijină pe aceşti combatanţi, consideraţi de Turcia 'terorişti'. 'Le vom spune (liderilor americani) când şi cum au explodat armele pe care ei le furnizează acestor organizaţii', a spus Erdogan. 'Încăpăţânarea occidentalilor ne întristează', a mai spus el.

Atentatul de la Ankara a vizat un convoi de vehicule militare în centrul capitalei Ankara, în apropiere de cartierul general al armatei şi de parlament. În atac au fost ucise 28 de persoane şi 81 au fost rănite, conform ultimului bilanţ. Preşedintele Erdogan şi premierul Ahmet Davutoglu au declarat că atentatul a fost organizat de YPG cu ajutorul rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Potrivit lui Davutoglu, atacatorul sinucigaş este un sirian de 23 de ani, Salih Necar, care avea legături cu miliţiile kurde din Siria, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.