Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan bate cu pumnul în masă în cazul Suediei și Finlandei: 'Asta justifică poziția noastră puternică'

Anadolu Agency
Erdogan

Turcia nu își va schimba poziția cu privire la aderarea Finlandei și Suediei la NATO dacă țările nu se vor conforma cerințelor Turciei privind securitatea și combaterea terorismului, a precizat președintele turc Recep Tayyip Erdogan la reuniunea de trei zile a Partidului Justiției și Dezvoltării de la Kiziljaham, relatează Ukrinform.

„Abținerea persistentă a îndoielilor cu privire la relația noastră cu organizațiile teroriste de către cei care propun să fim flexibili în ceea ce privește extinderea NATO justifică poziția noastră puternică. Nu o vom schimba până când așteptările noastre, pe care le-am declarat interlocutorilor noștri, nu vor fi justificate", a spus Erdogan.

Pe 13 mai, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia nu acceptă aderarea la NATO a Suediei și Finlandei, în special pentru că membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și ai Partidului Revoluționar pentru Eliberarea Poporului (DHKPC) se adăpostesc în aceste țări. Potrivit lui Erdogan, aceste țări scandinave sunt "aproape ca pensiunile pentru organizațiile teroriste". Ulterior, în timpul unei reuniuni trilaterale la Ankara, partea turcă a înmânat reprezentanților Finlandei și Suediei un document care prezintă preocupările și așteptările Turciei "cu privire la problema sprijinului lor pentru terorism".

Vezi și: Turcia, mesaj tranșant pentru Suedia și Finlanda: 'Organizațiile teroriste își flutură zdrențele la voi. Trebuie să vă schimbați legea dacă vreți în NATO!' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.