Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan cere combaterea islamofobiei la fel ca în cazul antisemitismului după Holocaust

reuters
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat vineri, la Istanbul, un apel la combaterea ''urii contra islamului'' în acelaşi fel în care a fost combătut ''antisemitismul după Holocaust'', transmit AFP şi Reuters preluate de Agerpres.

''În aceeaşi manieră în care a fost combătut antisemitismul după catastrofa Holocaustului, umanitatea trebuie să combată cu aceeaşi hotărâre ura în creştere contra islamului'', a declarat Erdogan în deschiderea unei reuniuni a Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), convocată după dublul atac comis în 15 martie la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch şi soldat cu 50 de morţi şi 48 de răniţi.

El a spus că reacţia premierului neo-zeelandez Jacinda Ardern şi empatia arătată de aceasta după evenimentul tragic de la Christchurch ar trebui să servească drept exemplu pentru toţi liderii din lume.

În intervenţia sa, şeful statului turc le-a mulţumit populaţiei şi autorităţilor din Noua Zeelandă pentru compasiunea manifestată, dar şi pentru reacţia lor fermă după atentatul de la Christchurch.

Presupusul autor al acestor atacuri este australianul de 28 de ani Brenton Tarrant, adept al supremaţiei rasei albe. Pentru a amplifica şocul faptelor sale, autorul a filmat şi a difuzat în direct pe Facebook masacrul, într-un video în care el apare trăgând asupra celor aflaţi în moschei şi persoanelor care încercau să fugă.

Facebook a precizat că în primele 24 de ore a retras în întreaga lume 1,5 milioane de înregistrări video cu atacul, dintre care peste 1,2 milioane blocate în timpul încărcării lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.