Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan continuă EPURĂRILE în Turcia: Zeci de mandate de arestare! Ce persoane importante se află pe listă

Erdogan

Ankara a emis mandate de arestare pentru 63 de persoane, între care foşti angajaţi ai Agenţiei naţionale de informaţii (MIT) pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA, acuzat de orchestrarea loviturii de stat eşuate din vara anului 2016, relatează marţi Reuters, citând agenţia de presă turcă Anadolu.

Operaţiunea de reţinere a acestora de către poliţie a fost lansată în 21 provincii din Turcia, conform aceloraşi surse.

Citește și: Americanii, lăsați cu gura căscată: Rusia a lovit ISIS cu 'tatăl tuturor BOMBELOR'

Guvernul de la Ankara susţine că Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA din 1999, s-ar afla în spatele puciului eşuat din iulie 2016. Gulen neagă categoric orice implicare.

Peste 50.000 de persoane sunt în prezent încarcerate în aşteptarea procesului pentru presupuse legături cu mişcarea lui Gulen şi aproximativ 150.000 de persoane au fost concediate sau suspendate din funcţii în sectoarele public şi privat din acelaşi motiv.

Citește și: ONU, lovitură MARE pentru Coreea de Nord: China și Rusia au sprijinit noile sancțiuni uriașe împotriva Phenianului

Unii dintre aliaţii occidentali ai Turciei şi organizaţii din domeniul apărării drepturilor omului şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu amploarea represaliilor, suspectând guvernul turc că s-a folosit de tentativa de lovitură de stat ca de un pretext pentru a înlătura disidenţa, anunță Agerpres.

Autorităţile turce susţin necesitatea epurărilor prin gravitatea ameninţărilor cu care se confruntă după puciul eşuat, în timpul căruia au fost ucise peste 240 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.