Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan continuă să-și prigonească contestaterii - 24 de arestări pentru critici la adresa ofensivei din Siria

© Murat Cetinmuhurdar, Presidential Press Service
Erdogan

Autorităţile turce au arestat 24 de persoane pentru difuzare de "propagandă neagră" pe reţelele sociale cu privire la operaţiunea militară a Ankarei din Siria, transmite Reuters care preia o informaţie de miercuri a agenţiei Anadolu potrivit Agerpres.

În nord-estul Siriei, acolo unde Turcia doreşte crearea unei "zone sigure" pentru stabilirea a milioane de refugiaţi sirieni, forţele turce şi aliaţii lor, rebelii sirieni, şi-au continuat ofensiva, în timp ce trupele Damascului susţinute de Rusia au ajuns la Manbij după ce acest oraş a fost abandonat de forţele americane.

De la începutul operaţiunii, autorităţile au demarat o represiune de amploare asupra celor care au criticat acţiunea, lansând investigaţii asupra a sute de oameni, inclusiv parlamentari kurzi.

Miercuri, Anadolu a transmis că 24 din cei 186 de oameni reţinuţi pentru criticarea în social media a ofensivei din Siria au fost arestaţi, suspecţii fiind acuzaţi de "incitare la ură şi ostilitate" şi de "propagandă pentru o organizaţie teroristă".

Turcia spune că va curăţa o fâşie lungă de-a lungul frontierei sale cu Siria, vizând miliţia kurdă Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), despre care Ankara afirmă că este o grupare teroristă legată de insurgenţii kurzi din Turcia.

În timp ce majoritatea partidelor de opoziţie din Turcia au susţinut operaţiunea, formaţiunea pro-kurdă Partidul Democratic al Popoarelor (HDP) a chemat la încetarea ofensivei pe care o descrie ca o "tentativă de invazie". Procurorii au deschis o anchetă împotriva copreşedinţilor HDP pentru remarcile lor.

Autorităţile au lansat investigaţii similare după anterioarele două operaţiuni ale Turciei de trecere a frontierei. Peste 300 de persoane au fost reţinute pentru postări critice pe reţele sociale cu privire la o ofensivă în nordul Siriei în ianuarie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.