Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan continuă vânătoarea la 4 ani de la tentativa de lovitură de stat - Încă 275 de persoane au fost arestate

Twitter
erdogan

Autorităţile turce au dispus arestarea a 275 de persoane, în principal personal militar, pentru presupuse legături cu reţeaua condusă de clericul musulman Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că a organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, transmite Reuters, care citează surse din poliţie şi servicii de securitate şi presa turcă potrivit Agerpres.

După evenimentele din 15 iulie 2016, soldate cu 250 de decese, autorităţile de la Ankara au lansat o amplă campanie de reprimare a susţinătorilor lui Gulen. Clericul musulman, care trăieşte din 1999 într-un autoexil în SUA, a negat orice implicare.

Operaţiunea poliţiei a fost coordonată din oraşul Izmir (vestul Turciei) şi a vizat persoane din 22 de provincii. Poliţia a reţinut deja 145 dintre suspecţi.

Într-o operaţiune separată, poliţia turcă a arestat 16 militari în oraşul Diyarbakir, din sud-estul ţării.

Agenţia de presă Anadolu a menţionat că poliţia a reţinut 25 de suspecţi din forţele aeriene şi că au fost emise mandate de arestare pentru opt membri ai jandarmeriei, printre care un colonel.

Aliaţii occidentali ai Turciei au criticat amploarea ripostei autorităţilor turce după puciul eşuat din vara lui 2016, în timp ce Ankara a susţinut că măsurile sunt un răspuns necesar la ameninţările pentru securitatea ţării.

În ultimii ani, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat susţinătorii lui Fethullah Gulen că vor să creeze un ''stat paralel'' prin infiltrarea în poliţie, sistemul judiciar, armată şi alte instituţii de stat.

De la tentativa de lovitură de stat, 80.000 au fost plasaţi în arest preventiv şi aproximativ 150.000 de funcţionari publici, militari şi alte categorii au fost destituiţi sau suspendaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.