Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan critică decizia justiţiei americane de a pune sub acuzare un fost ministru turc al economiei

Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat vineri decizia justiţiei americane de a pune sub acuzare un fost ministru turc al economiei pentru conspiraţie în scopul evitării sancţiunilor impuse Iranului, afirmând că la baza acesteia se află o motivaţie politică, relatează Reuters, conform agerpres.ro

Recep Tayyip Erdogan a precizat că i-a comunicat administraţiei de la Washington faptul că ţara sa nu se va alătura sancţiunilor impuse de SUA Teheranului. 

"Sunt măsuri pur politice", a declarat presei Erdogan la Istanbul, înainte de a pleca într-o vizită în Kazahstan. El a adăugat că SUA "trebuie să-şi revizuiască această decizie", menţionând că respectiva "chestiune emană nişte mirosuri anormale". 

Joi, procurorii americani au anunţat punerea sub acuzare a fostului ministru turc al economiei Zafer Caglayan, alături de alte trei persoane, între care fostul manager general al băncii de stat turce Halkbank, pentru conspiraţie în vederea evitării sancţiunilor SUA contra Iranului. Măsura extinde cazul care îl vizează pe omul de afaceri turco-iranian Reza Zarrab, specializat în tranzacţii cu aur, cu privire la evitarea sancţiunilor, caz care a alimentat tensiunile între Washington şi Ankara. 

Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat vineri speranţa că va avea "ocazia de a discuta despre această problemă în SUA". "Poate că (SUA) sunt o ţară mare, dar a fi o ţară dreaptă înseamnă altceva. A fi o ţară dreaptă necesită un sistem legal care să funcţioneze corect", a adăugat preşedintele turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.