Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan despre atentatul sinucigas: Ii blestem si ii condamn pe autori

erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat atentatul sinucigaş care s-a soldat luni cu cel puţin 28 de morţi şi 100 de răniţi în oraşul turc Suruc, în apropiere de graniţa siriană, denunţând un 'act de teroare', relatează AFP şi Reuters.

'Suntem în doliu din cauza unui act de teroare care s-a soldat cu 28 de morţi şi numeroşi răniţi. Îi blestem şi îi condamn pe autorii acestei violenţe, în numele poporului meu", a declarat Erdogan, în cursul unei vizite oficiale în partea de nord a Ciprului, ocupată de Turcia din anul 1974.

Potrivit unor oficiali turci, atacul comis luni la un centru cultural turc ar putea fi un atac sinucigaş comis de militanţi ai Statului Islamic.

Douăzeci şi opt de persoane au fost ucise şi în jur de 100 rănite în puternica explozie produsă luni la un centru cultural din oraşul turc Suruc, în apropierea graniţei cu Siria, însă numărul victimelor ar putea creşte, a anunţat Ministerul de Interne, potrivit Reuters şi Anadolu.

Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de oraşul sirian Kobane.

Explozia s-a produs în timp ce tineri turci şi kurzi erau adunaţi la centrul cultural, de unde urmau să plece într-o excursie la Kobane, peste graniţa cu Siria, de unde forţele kurde siriene i-au alungat luna trecută pe jihadiştii Statului Islamic.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.