Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan detonează cazul uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi: Anumite persoane plătesc sume serioase pentru mușamalizare

Recep Tayyip Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că „anumite persoane” plătesc „sume serioase de bani” pentru mușamalizarea cazului uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a fost asasinat în incinta Consulatului Arabiei Saudite la Istanbul, notează postul NTV, citat de Reuters, conform Mediafax.

Declarația liderului de la Ankara a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă. Erdogan a refuzat să ofere detalii în legătură cu afirmația sa.

Dăncilă, primii pași spre remanierea Guvernului! Reacția lui Tăriceanu: 'Nu am discutat acest lucru, nu ne-am consultat încă'

Recent, în cadrul summit-ului G20 din orașul japonez Osaka, Erdogan a declarat că prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, are datoria de a se asigura că cei vinovați de moartea jurnalistului de la Washington Post vor fi identificați și pedepsiți. Totodată, președintele turc a mai adăugat că anumite informații legate de moartea lui Khashoggi sunt încă ținute ascunse.

Jamal Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită.

Mai mulți membri ai Congresului american l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.