Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Erdogan se dezlănțuie și acuză marile puteri mondiale: 'Suntem conștienți de scenariul pus în scenă prin intermediul Greciei'

www.tccb.gov.tr
Recep Erdogan, mâna sus

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit despre relațiile tensionate pe care țara sa le are cu Grecia. El acuză „unele cercuri” că întrețin aceste tensiuni.

"Suntem conștienți de scenariul pus în scenă împotriva țării noastre prin intermediul Greciei, care a fost răsfățat și declanșat asupra noastră de unele cercuri, așa cum s-a întâmplat întotdeauna de-a lungul istoriei", a declarat Erdogan la reuniunea grupului parlamentar al Partidului său Justiție și Dezvoltare (AK), referindu-se la recentele tensiuni dintre Ankara și Atena în Marea Egee,

"Problema este că Grecia nu este conștientă de acest scenariu sau acționează ca un voluntar în el", a adăugat el.

Criticând actele grecești, Erdogan a spus că dacă Grecia acționează astfel în viitor, dacă insistă să facă aceeași greșeală, va ajunge să se „obosească și să se uzeze”.

"Vom menține și consolida întotdeauna prezența noastră în regiunea noastră și în lume ca o putere politică, economică și militară globală", spre deosebire de Grecia, care cu greu poate continua printr-o astfel de mentalitate, a mai precizat el.

Context

În ultimele luni, Turcia și-a intensificat criticile la adresa Greciei care staționează trupe pe insulele din estul Mării Egee, în apropierea coastei turcești și în multe cazuri vizibile de pe țărm.

Vezi și: După războiul din Ucraina, apar tensiuni și în NATO: Turcia cere Greciei să demilitarizeze insulele din Marea Egee

Aceste insule au fost obligate să fie demilitarizate în conformitate cu Tratatul de la Lausanne din 1923 și cu Tratatul de la Paris din 1947, astfel că orice trupe sau arme pe insule sunt  interzise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.