Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, dezvăluire şoc: '30.559 de persoane se află în închisoare pentru presupusa lor implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016'

sputnik
Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat miercuri că 30.559 de persoane se află în închisoare pentru presupusa lor implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

Ankara susţine că în spatele puciului eşuat din iulie 2016 s-a aflat clericul Fethullah Gulen - care trăieşte în exil în SUA - şi mişcarea sa, considerată organizaţie teroristă de guvernul turc. Gulen a respins constant că ar fi avut vreun rol în evenimentele respective.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

''Guvernul va munci cu stăruinţă până când ne vom elibera ţara de acest flagel'', a declarat Erdogan la Ankara, referindu-se la mişcarea gulenistă.

Adresându-se din faţa sediului forţelor speciale de securitate, care a fost atacat în noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, şeful statului turc a adăugat că autorităţile sunt încă departe de a ''curăţa'' total instituţiile publice ''banda de trădători''.


Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

El a precizat că 20.226 de persoane au fost condamnate pentru acuzaţii legate de tentativa de lovitură de stat.

În cursul zilei de marţi, autorităţile turce au emis mandate de arestare pe numele a 442 de suspecţi, din zece provincii. Dintre aceştia, 263 au fost arestaţi, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

Recep Tayyip Erdogan a mai afirmat că după puciul eşuat de la jumătatea lui iulie 2016, soldat cu aproximativ 250 de morţi şi 2.000 de răniţi, au fost concediate peste 31.000 de persoane din rândul poliţiei, 15.000 din armată şi 4.000 din sistemul judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.