Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan pune noi condiții Suediei și Finlandei pentru aderarea la NATO: 'Să ridice embargoul!'

albawaba.com|
Recep Erdogan, nervos

Președintele Turciei i-a spus sâmbătă înaltului oficial al NATO că Suedia și Finlanda ar trebui să ia măsuri concrete împotriva teroriștilor PKK/YPG, transmite agenția Anadolu.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Recep Tayyip Erdogan și Jens Stoltenberg au discutat despre intenția Suediei și Finlandei de a adera la alianța NATO, potrivit unui comunicat al Direcției de Comunicare a Turciei.

Cele două țări nordice trebuie să se angajeze să ridice embargoul care este în vigoare în prezent împotriva exporturilor industriei de apărare turcești și să se asigure că nu vor lua astfel de măsuri în viitor, i-a spus Erdogan lui Stoltenberg.

Stoltenberg a declarat că a avut o "convorbire bună" cu Erdogan pentru a discuta despre cererile de aderare la NATO ale Finlandei și Suediei. "Am convenit să continuăm discuțiile la Bruxelles și Madrid săptămâna viitoare", a declarat secretarul general al NATO pe Twitter.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan estimează sâmbătă că nu s-a înregistrat niciun progres în privinţa voinţei Suediei de a adera la NATO, în urma unei convorbiri la telefon cu premierul suedez Magdalena Andersson, relatează AFP, informează News.ro.

”Suedia trebuie să ia măsuri la fel de importante ca lupta împotriva terorismului”, îndeamnă el.

Suedia și Finlanda, pe fondul candidaturilor lor la NATO, se află sub presiune din partea Turciei pentru a pune capăt sprijinului acordat grupării teroriste PKK/YPG, Ankara afirmând că NATO este o alianță de securitate și că orice potențial membru trebuie să adopte o poziție clară împotriva terorismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.