Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan respinge decizia CEDO cu privire la opozantul kurd Selahattin Demirtas - ’Deciziile CEDO nu ne constrâng în niciun fel’

The Financial Express
Turcia steag

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a respins marţi decizia anunţată mai devreme în cursul zilei de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), în care Ankara este somată să-l elibereze pe opozantul kurd Selahattin Demirtas, închis din 2016, informează AFP preluată de Agerpres.

"Deciziile CEDO nu ne constrâng în niciun fel. Vom contraataca şi vom pune punctul final în acest caz", a declarat Erdogan, potrivit agenţiei de presă turcă Anadolu.

CEDO, cu sediul la Strasbourg, i-a cerut marţi Turciei să-l elibereze "în cel mai scurt timp" pe Demirtas, apreciind că detenţia lui vizează "suprimarea pluralismului" politic.

Selahattin Demirtas, încarcerat din noiembrie 2016 pentru acuzaţii de 'terorism', este urmărit în mai multe dosare şi riscă până la 142 ani de detenţie în principalul său proces. Aceasta nu l-a împiedicat să obţină 8,4% din voturi la scrutinul prezidenţial din 24 iunie, câştigat de Recep Tayyip Erdogan.

CEDO a condamnat Turcia la plata a 10.000 de euro daune morale şi de 15.000 de euro cheltuieli de judecată.

Înainte de Erdogan, ministrul turc al justiţiei, Abdulhamit Gul, a declarat că îi revine "justiţiei turce să dea verdictul final" în acest caz.

Încarcerarea lui Demirtas este criticată cu regularitate de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, care îl acuză pe Erdogan că încearcă să înăbuşe orice voce a opoziţiei, mai ales după tentativa de puci eşuată din 15 spre 16 iulie 2016. Autorităţile turce au lansat de atunci epurări de o amploare fără precedent, care, dincolo de pucişti şi de presupuşii lor susţinători, au vizat mediile prokurde şi presa critică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.