Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan tună şi fulgeră: Consiliul suprem electoral i-a respins tertipul prin care a incercat să întoarcă soarta alegerilor din Istanbul

rt.com
recep erdogan

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a respins o solicitare a partidului aflat la putere de a anula voturile a peste 14.000 de funcţionari civili din Istanbul, a anunţat agenţia de stat Anadolu, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Totuşi, YSK trebuie încă să decidă asupra principalei solicitări din partea Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), prin care acesta cere o reluare a scrutinului municipal de pe 31 martie de la Istanbul, invocând alegaţii de fraude.

Sâmbătă, formaţiunea AKP a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a înaintat către YSK o listă cu 14.712 de funcţionari civili care au fost concediaţi după tentativa de lovitură de stat din 2016. Partidul a solicitat YSK să anuleze aceste voturi exprimate la Istanbul.

Citește și: Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

Rezultatul votului este posibil să se fi schimbat în favoarea AKP dacă YSK ar fi aprobat această solicitare, notează dpa.

După o renumărare în principal a voturilor invalidate, principala formaţiune de opoziţie Partidul Republican al Poporului (CHP) a anunţat că Ekrem Imamoglu, candidatul său, a câştigat cursa pentru primăria Istanbulului cu o marjă redusă de circa 14.000 de voturi.

Pe 16 aprilie, AKP a solicitat oficial ca YSK să anuleze rezultatele votului de la Istanbul din cauza unor presupuse "nereguli" şi a cerut ca alegerile să fie repetate.

În ziua următoare, consiliul electoral provincial i-a înmânat lui Imamoglu certificatul oficial care atestă câştigarea alegerilor la Istanbul, confirmând victoria lui asupra

Citește și: Simona Halep a făcut un anunț la care nimeni nu se aștepta! Problemele de sănătate îi dau bătăi de cap

candidatului AKP Binali Yildirim, fost premier al ţării.

YSK nu a anunţat încă rezultatele finale ale scrutinului.

YSK a aprobat marţi o altă solicitare a AKP de a investiga peste 40.000 de votanţi, pe lângă membrii comisiei de vot, din cauza unor presupuse nereguli.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.