Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan: 'Turcia și Azerbaidjan pun bazele unei noi ere în regiune'. În ce constă colaborarea

upstreamonline.com
gaze turcia marea neagra

Turcia și Azerbaidjan pun bazele unei noi ere în regiune, a anunțat sâmbătă președintele Erdoğan. "Cu Azerbaidjan, punem bazele unei noi ere în regiune, informează Rador.

Lucrurile se vor accelera pe măsură ce Armenia va arăta progrese de pace, securitate și calm", a declarat președintele Recep Tayyip Erdoğan la un eveniment desfășurat în provincia estică Erzurum, subliniind că Turcia se pregătește pentru cea mai importantă descoperire din istoria sa de o mie de ani în regiune, sub viziunea inițiativei "Secolul Turciei".

La sfârșitul lunii octombrie, Erdoğan, care este și președintele Partidului Justiție și Dezvoltare (AK), a dezvăluit o serie de programe, proiecte și obiective înaintea alegerilor prezidențiale și generale de anul viitor, în contextul în care țara se pregătește să-și serbeze centenarul în 2023. "Pe de o parte, ne consolidăm relațiile cu lumea islamică. Pe de altă parte, ne integrăm cu popoarele turcice. Între timp, ne unim cu Africa și Balcanii", a spus Erdoğan, adăugând că Ankara nu a uitat de legăturile sale cu Rusia, China, Ucraina și nici cu SUA. Menționând că provincia estică Erzurum este una dintre cele mai critice locații care permit Turciei să devină un hub pentru transportul și comerțul cu petrol și gaze naturale dinspre Asia către Europa, Erdoğan a spus că Turcia "rezolvă, pe rând, conflictele și tensiunile din Caucaz, care reprezintă cel mai mare obstacol în utilizarea eficientă a potențialului regiunii".

Liderul turc a afirmat că Turcia "lucrează nonstop" pentru a conecta gazul descoperit în Marea Neagră la rețeaua națională. "Luni, vom împărtăși veștile bune națiunii noastre", a anunțat președintele Erdoğan, adăugând că Turcia va primi mai multe vești bune odată ce gazul din Marea Neagră va fi utilizat. Turcia a descoperit 540 de miliarde de metri cubi de gaze naturale în Marea Neagră. Navele turce Fatih, Yavuz și Kanuni, continuă operațiunile de foraj în Marea Neagră.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.