Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, ultimatum pentru Uniunea Europeană în privinţa aderării Turciei

rt.com
recep erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri o decizie din partea Uniunii Europene cu privire la aderarea sa la blocul comunitar, cu o săptămână înainte de un summit la care liderii UE urmează să abordeze această chestiune, relatează dpa. 

"Prezentaţi-vă poziţia şi să terminăm cu această problemă. Noi nu avem nevoie de voi", a declarat şeful statului turc la o reuniune a formaţiunii sale, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), referindu-se la liderii statelor Uniunii Europene. 

Negocierile de aderare dintre Turcia şi UE sunt blocate de facto după tentativa de puci de anul trecut din Turcia. Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că la summitul de la 19-20 octombrie candidatura Turciei se va afla pe agenda discuţiilor. Pe fondul disputei diplomatice cu Ankara legată de arestarea de cetăţeni germani în campania de represalii lansat după puci, Berlinul a manifestat rezerve faţă de aderarea Turciei la blocul comunitar, notează dpa. 

"Cei care fac tot ce le stă în puteri ca să izoleze Turcia de Occident şi, dacă se poate, de întreaga lume se străduiesc degeaba", a dat asigurări Erdogan, menţionând totuşi că Ankara nu-şi va retrage candidatura. "Dar noi vom avea răbdare. Nu noi vom pleca, voi veţi fi cei care vor părăsi ringul", a adăugat preşedintele turc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.