Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan vrea să fie 'jupânul' energiei în Europa: Oleoductul Irak-Turcia va fi din nou operațional

nsenergybusiness.com
Baltic Pipe gazoduct submarin

Oleoductul Irak-Turcia, inaugurat în urmă cu 45 de ani, fusese oprit temporar din cauza pagubelor produse de cutremurele care au avut loc în Turcia pe 6 februarie. Cu o capacitate de 500.000 de barili de petrol pe zi, oleoductul va fi din nou operațional săptămâna aceasta, scrie HABERLER, conform Rador Radio România.

Ministrul Energiei și Resurselor Naturale din Turcia, Alparslan Bayraktar, a spus că, în prezent, două milioane de barili de petrol trec zilnic prin strâmtorile Turciei și că oleoductul Irak-Turcia are o capacitate zilnică de 500.000 de barili de petrol.

Arătând că Turcia a livrat o cantitate semnificativă de gaze naturale către Europa prin Proiectul Trans-Anatolian de Gaze Naturale (TANAP), Bayraktar a subliniat: „În prezent, livrăm gaze către Ungaria, Bulgaria, România și Moldova prin conducta din Balcanii de Vest. Există o cerere din ce în ce mai mare pentru gaze naturale. Devenim un hub al gazelor naturale".

Bayraktar a mai afirmat că Turcia, care își propune să-și reducă dependența de energia externă, se concentrează pe investiții în petrol, gaze și energie regenerabilă și consideră investițiile în energia nucleară ca un instrument important pentru reducerea emisiilor de carbon.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.