Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eric Abidal rămâne în funcţia de director sportiv al FC Barcelona

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Eric Abidal rămâne în funcţia de director sportiv al FC Barcelona, preşedintele clubului luând decizia după o reuniune de două ore cu fostul fotbalist şi cu Oscar Grau, CEO al clubului, relatează Mundo Deportivo, potrivit news.ro.

Reuniunea a avut ca scop clarificarea poziţiilor celor implicaţi şi detensionarea situaţiei.

Presa spaniolă a scris, miercuri, că Josep Maria Bartomeu l-a convocat la discuţii pe Eric Abidal şi că acesta risca să îşi piardă postul după ce a afirmat că jucătorii l-au demis pe antrenorul Ernesto Valverde.

Bartomeu se afla la Bruxelles, la o reuniune a Parlamentului European, când a izbucnit scandalul iscat de Abidal, care l-a făcut pe căpitanul Barcelonei, Lionel Messi, să iasă public şi să-i ceară socoteală oficialului.

La aflarea veştilor de acasă, preşedintele clubului catalan a decis să revină, miercuri, la Barcelona şi l-a convocat la discuţii pe Abidal.

Citește și: Șerban Nicolae: ‘Ați dat ordonanțe de urgență noaptea, hoților!’

Într-un interviu acordat Sport, Abidal a susţinut că a bănuit că a fost ceva în neregulă în vestiar înaintea demiterii lui Valverde.

"Mulţi jucători nu erau mulţumiţi sau nu munceu din greu şi era de asemenea o problemă de comunicare internă. Relaţia dintre antrenor şi vestiar a fost întotdeauna bună, dar sunt lucruri pe care pot să le simt ca fost jucător. Am spus conducerii clubului ce credeam şi a trebuit luată o decizie", a afirmat francezul, în vârstă de 40 de ani.

Messi a luat foc pe reţelele de socializare, într-o postare care nu îi este caracteristică, şi i-a cerut lui Abidal să-i numească pe jucătorii despre care spune că se fac vinovaţi de demiterea lui Valverde.

FC Barcelona a anunţat, la 14 ianuarie, despărţirea de antrenorul Ernesto Valverde şi numirea în locul lui a tehnicianului Quique Setien, cu contract până în iunie 2022.

Decizia a fost oarecum surprinzătoare, fiind luată într-un moment în care echipa era angrenată pe toate fronturile, cu şanse intacte la toate trofeele, LaLiga, Cupa Spaniei şi Liga Campionilor.

Venirea lui Setien nu a adus rezultatele aşteptate, Barcelona pierzând deja un meci în campionat, scor 0-2, cu Valencia, şi distanţându-se la trei puncte de rivala Real Madrid, aflată pe locul I în LaLiga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.