Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eric Zemmour: 'Un răspuns emoţional riscă să atragă asupra Europei un val de refugiaţi'

blacknews.ro
Eric Zemmour

Candidatul la preşedinţia Franţei, Eric Zemmour, de extremă dreapta - susţinător, în trecut, al preşedintelui rus Vladimir Putin - a propus ca ucrainenii cu rude în Franţa să primească vize, spre deosebire de cei care fug de conflicte din ţări arabe musulmane, relatează marţi agenţia Reuters.

Zemmour a atenţionat în acelaşi timp că un "răspuns emoţional" riscă să atragă asupra Europei un val de refugiaţi, după ce UE a acceptat să le acorde ucrainenilor care fug de război dreptul de a sta şi lucra în blocul comunitar timp de maxim trei ani.

Peste 2 milioane de ucraineni - în mare parte femei şi copii - au plecat până acum din Ucraina, potrivit ONU.

Zemmour a elogiat pe de altă parte abordarea mai severă a Marii Britanii, care luni a respins apeluri la relaxarea cerinţelor de viză pentru refugiaţii din Ucraina, potrivit Agerpres.ro.

"Dacă au legături cu Franţa, dacă au rude în Franţa... hai să le dăm vize", a declarat candidatul francez la preşedinţie pe BFM TV.

Zemmour, scriitor şi pamfletar condamnat în trecut pentru incitare la ură rasială, a apreciat pe de altă parte că este acceptabil să se aplice reguli diferite pentru solicitanţii de azil din Europa faţă de cei din ţări arabe musulmane.

În acest context, el a descris Franţa ca o fostă mare ţară în prezent în declin, a cărei civilizaţie creştină a fost neutralizată de influenţa crescândă a islamului şi imigraţiei.

"E o chestiune de asimilare", a explicat el. "Sunt oameni care ne plac şi oameni care nu ne plac. Toată lumea înţelege acum că imigranţii musulmani sau arabi sunt prea diferiţi de noi şi este din ce în ce mai greu să fie integraţi", a adăugat politicianul francez.

"Suntem mai apropiaţi de europenii creştini", a menţionat el.

În septembrie 2020, Eric Zemmour a anunţat pe Twitter că susţine o "alianţă rusă" şi că Moscova este "aliatul cel mai de încredere, chiar mai mult decât SUA, Germania sau Marea Britanie". Totuşi, el a condamnat invazia rusă din Ucraina, aminteşte Reuters.

Susţinerea lui Zemmour în sondajele de opinie înaintea alegerilor prezidenţiale programate pentru 10 aprilie a scăzut în urma invaziei ruse din Ucraina, precum şi a nemulţumirii opiniei publice faţă de exodul de cetăţeni ucraineni, ajungând la circa 12%, cu 3-4% mai puţin faţă de înaintea invaziei.

Pe de altă parte, primirea cu braţele deschise în Europa a ucrainenilor contrastează cu reţinerea faţă de acceptarea unui număr important de refugiaţi din cauza conflictelor din Irak, Siria şi Afganistan, unii refugiaţi arabi denunţând aplicarea de standarde duble.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.