Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mită la nivel înalt: Gigantul suedez Ericsson va plăti peste un miliard de dolari pentru închiderea unor investigații de corupție

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Compania suedeză de telecomunicații mobile Ericsson a convenit să plătească peste un miliard de dolari pentru închiderea unor investigații de corupție, inclusiv una legată de mituirea unor oficiali guvernamentali, a informat Departamentul de Justiție al SUA, conform Reuters, scrie Mediafax.

Citește și: Raed Arafat amenință că pleacă din România. Fondatorul SMURD: Pentru ce am făcut în țara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil .

Mita a avut loc de-a lungul mai multor ani în țări precum China, Vietnam și Djibouti. Totalul plăților convenite de Ericsson includ o amendă penală de peste 520 milioane dolari, plus 540 milioane de dolari care vor trebui plătiți în contul Comisiei pentru valori mobiliare americane (SEC) într-o speță conexă.

Compania a recunoscut că a conspirat cu alte părți pentru a încălca legea privind practicile de corupție (FCPA), începând cel puțin cu anul 2000 și până în 2016, angajându-se într-o schemă de dare de mită și falsificare de date contabile și registre. Erricson a eșuat de asemenea în efectuarea unor controale interne serioase privind ținerea contabilității, potrivit Departamenului de Justiție.

Citește și: Un celebru rapper a murit pe aeroport

"Anumiți angajați din unele piețe (țări – n.r.), unii dintre aceștia fiind directori pe piețele respective, au acționat cu rea-credință și nu au reușit să pună în aplicare controale suficiente", a declarat CEO-ul Ericsson, Borje Ekholm, într-o conferință cu investitorii ce a avut loc sâmbătă.

"Consider ce s-a întâmplat ca fiind un capitol complet inacceptabil și extrem de supărător din istoria noastră", a subliniat el.

Ericsson a folosit terți pentru a mitui oficiali guvernamentali în așa fel încât să-și asigure și menține afacerile, au precizat autoritățile. Compania a angajat consultanți pentru a pune la punct fonduri din care erau plătite sumele de bani și pentru a transfera sumele respective unor terțe părți.

Una dintre subsidiarele firmei , Ericsson Egypt, și-a recunoscut vinovăția fiind acuzată de conspirație pentru încălcarea prevederilor anti-corupție ale FCPA.

Ericsson a declarat că și-a revizuit programul anticorupție și a luat măsuri pentru îmbunătățirea eticii în companie și conformarea cu programul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.