Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eritreea s-a retras din preliminariile CM 2026

FIFA
Cupa Mondiala 2030 CM 2030

Eritreea a decis oficial să se retragă din preliminariile africane pentru Cupa Mondială din 2026, cu mai puţin de două săptămâni înaintea primelor meciuri pe care urma să le dispute, informează site-ul TuttoMercatoWeb.

Anunţul a fost făcut de Federaţia de fotbal din Eritreea. Echipa ar fi trebuit să întâlnească Marocul şi Congo în primele două partide din grupă, dar nu se va prezenta. Încă nu a fost oferită o explicaţie, dar se pare că autorităţile se tem că unii jucători vor fugi şi vor cere azil politic, aşa cum s-a mai întâmplat în 2015 şi 2019, potrivit Agerpres.

Ultima dată când Eritreea a jucat un meci oficial a fost în septembrie 2019, când a fost învinsă cu 2-0 de Namibia în preliminariile Cupei Mondiale 2022. Odată cu retragerea Eritreei, Grupa E va fi formată din numai cinci echipe: Zambia, Maroc, Congo, Niger şi Tanzania.

Primele clasate în cele nouă grupe, de câte şase naţiuni, din preliminariile africane se califică automat pentru CM 2026. Cele mai bune patru echipe de pe locul secund vor disputa un play-off, iar câştigătoarea va disputa apoi un meci de baraj intercontinental în martie 2026.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.