Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eroare majoră de software la Facebook. Fotografiile private a aproape 7 milioane de utilizatori au fost expuse

realitatea.net
facebook interzis

Facebook este investigată de o autoritate de reglementare din Irlanda în urma anunţului companiei potrivit căruia o eroare software a expus fotografiile private a până la 6,8 milioane de utilizatori, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de erori legate de confidenţialitatea datelor utilizatorilor, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda, principala autoritate din UE care supraveghează Facebook, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că investighează compania  pentru a stabili dacă a respectat reglementările europene stricte prin reacţiile sale la o serie de erori, inclusiv cea de expunere publică a fotografiilor.

Facebook a anunţat într-un comunicat să este în contact strâns cu autoritatea de reglementare şi va răspunde la orice întrebare.

Investigaţia este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene, în luna mai.

Facebook a dezvăluit vulnerabilitatea foto vineri, anunţând că circa 1.500 de aplicaţii software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, până la 25 septembrie.

Citește și: Tudorel Toader îi răspunde lui Dragnea, după ce a criticat absența lui Carmen Iohannis la audierile de la Parchet: Nu este treaba ministrului Justiției

”Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”, a anunţat Facebook pe o postare de blog.

Legislaţia europeană obligă companiile să anunţe autorităţilor incidentele în termen de 72 de ore, conferind acestora dreptul să aplice amenzi de până la 4% din veniturile globale anuale, în cazul infracţiunilor.

Facebook urma să anunţe utilizatorii cărora le-au fost expuse fotografiile.

Incidentul ar putea submina eforturile Facebook de a asigura utilizatorii şi autorităţile de reglementare că face progrese în îmbunătăţirea securităţii şi a confidenţialităţii datelor, după o serie de probleme, precum cazul Cambridge Analytica, când datele a milioane de utilizatori au fost vândute pentru campanii politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.