Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eroii de la Europenele joacă la Blaj în cuplajul Supercupei României

adevarul.ro
volei masculin

Finala masculină îi va aduce pe teren pe selecționer și pe patru jucători dintre cei care au jucat în sferturile de finală ale EuroVolley

În noua sală Polivalentă din Blaj, care va fi inaugurată sâmbătă, cele mai valoroase echipe ale sezonului trecut vor disputa în cuplaj meciurile Supercupei României.

Pe teren vor fi prezenți mai mulți dintre jucătorii și jucătoarele care au scris istorie la Europene. Arcada e antrenată de selecționerul Sergiu Stancu, iar în teren se vor afla Marian Bala și Andrei Butnaru, în vreme ce la SCMU Craiova vor putea fi urmăriți la lucru Robert Călin și Sergio Diaconescu! La feminin, ridicătoarea naționalei, Iarina Axinte, va putea fi văzută la coordonarea atacurilor formației Volei Alba Blaj.

„Împreună cu CSM Volei Alba Blaj, am reușit să organizăm această Supercupă. O Supercupă cum n-a mai fost, cu absolut de toate, cu joc de lasere, cu scene între meciuri. Vor fi premii și se va încheia cu un concert Voltaj” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Primul meci va fi cel masculin, Arcada Galați - SCMU Craiova, iar cel de-al doilea cel feminin, între Volei Alba Blaj și CSM Lugoj.

„Respectăm ce s-a întâmplat în Liga Campionilor, în care premierea va fi la sfârșit, după ambele meciuri. Vor fi două podiumuri separate, pentru fetele și băieții câștigători” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Primul meci va începe la ora 16.00 și va opune campioana masculină CSM Arcada Galați și deținătoarea Cupei României, SCMU Craiova. Finala feminină, programată la ora 19.00, va pune față în față campioana, CSM Volei Alba Blaj și deținătoarea Cupei, CSM Lugoj.

Noi obiective pentru „tricolori”

Chiar dacă au trecut aproape trei săptămâni de la spectaculoasa calificare a naționalei masculine în sferturile de finală ale CE, ecourile internaționale nu s-au stins. Următorul pas pentru tricolori ar fi calificarea la Campionatul Mondial la care se poate ajunge în funcție de locul ocupat în clasamentul mondial.

„Locul 24 ne permite participarea la un Campionat Mondial. România ar fi parte a acestuia. Mai rămâne să vedem la Olimpiadă ce se va întâmpla” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

Rezultatele bune obținute în acest an i-a obligat pe oficialii Federației Române de Volei să impună obiective mai mari la ediția din 2026.

„Ne dorim ca și în 2026, la Europene, cel puțin să menținem, dacă nu să depășim aceste rezultate” – Adin Cojocaru, președinte Federația Română de Volei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.