Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erori FATALE comise de salvamontiştii suprinşi de avalanşă. Greşelile care le-au adus MOARTEA

avalansa

Autorităţile au fost nevoite să închidă zona tragediei, deoarece exista persoane care vor să se ducă voluntar să caute victima, deşi e risc maxim de o nouă avalanşă. Totodată, autorităţile vorbesc despre câteva greşeli fatale făcute de cei trei salvamontişti. Aceştia au schimbat traseul, iar faptul că mergeau prea aproape unul de celălalt ar fi declanşat avalanşa, potrivit România TV.

Citeşte şi: Victor Ponta, reacţie FURIBUNDĂ: 'Este un CANCER pentru societate...'

Nathy, Lucian şi Liviu au plecat să arboreze drapelul României pe un vârf din munţii Călimani, aşa cum făceau an de an de 1 Decembrie. N-au mai ajuns pe creste pentru că au fost înghiţiti de zăpadă. Sâmbătă, operaţiunile de salvare pentru Liviu au fost sistate. Oamenii se încăpăţânează totuşi şi vor să urce pe munte chiar dacă pericolul de o nouă avalanşă este forte mare.

Autorităţile spun că cei trei au făcut greşeli fatale, deşi erau profesionişti. Cu 100-200 de metri înainte de a ajunge pe vârf, cei trei au schimbat traseul. Au intrat pe o potecă periculoasă, închisă de ani buni. Şi nu a fost singura eroare. "Una din greşeli a fost că au mers unul lângă altul. Poate dacă păstrau o distanţă de minim 25 de metri între ei nu făceau atâta presiune pe zăpadă ca să plece avalanşa", spune primarul din Vatra Dornei. "Cea mai mare greseala au luat-o pe o scurtatura care duce pe varful Pietrosul", este o altă opinie.

Lucian este acum în spital, iar starea lui e gravă. El s-a salvat după ce cu ultimele puteri a reuşit să sune la 112. De pe patul de spital, a mărturisit că ultimul cuvînt pe care l-a auzit a fost "avalanşă", spus de prietenul său Liviu. Nathy a fost şi ea găsită, după ore întregi în care a stat captivă sub nămeţi, fără suflare. Înainte de plecare, la baza muntelui, cei trei apucaseră să facă o fotografie împreună.

Pentru căutările după Liviu, echipajele speciale au fost nevoite să sisteze operaţiunile până săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Învăţământul din România, în pragul COLAPSULUI. Statistici ŞOCANTE: Mii de elevi au abandonat şcoala chiar în acest an .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.