Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erorile din elaborarea PNRR ne costă miliarde de euro

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) semnalează faptul că PNRR, un proiect de o importanță capitală pentru România, conține o sumedenie de greșeli în elaborarea sa.

„La proiectul inițial al PNRR, prezentat Comisiei Europene, au existat o multitudine de observații ale oficialilor europeni și, potrivit autorităților române, proiectul final va fi depus la sfâșitul acestei luni, cu o lună întârziere față de termenul stabilit.

Suma maximă disponibilă agreată se ridică la 29,2 miliarde de euro, în granturi și împrumuturi, față de 40 de miliarde de euro, suma avansată inițial. Astfel, au dispărut sume importante de la domenii vitale, așa cum este cel al educației”, arată FACIAS într-un comunicat de presă.

Printre greșelile importante în elaborarea PNRR sunt cele legate de finanțarea sistemelor de irigații, proiectele autorităților române fiind bazate pe tehnologii vechi, energofage.

„O altă obiecție importantă a Comisiei a fost legată de finanțarea solicitată pentru irigații, în sensul că proiectele din PNRR sunt bazate pe tehnologii învechite, cu un consum intensiv de energie, ceea ce contravine întregului concept de Green Deal”, spune FACIAS.

Analiza FACIAS vine în contextul proiectului derulat de Fundație pentru monitorizarea activității guvernului, prin prisma obiectivelor asumate și ale promisiunilor făcute la preluarea mandatului.

„PNRR reprezintă o șansă unică pentru România de a diminua efectele negative ale pandemiei asupra economiei și de a construi o economie sustenabilă. În cadrul proiectului de monitorizare a activității Guvernului României, FACIAS urmărește și analizează cu atenție activitatea Executivului, corelată cu obiectivele asumate la preluarea guvernării”, subliniază, în final, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.