Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erou din Al Doilea Război Mondial, directorul CESPE al Academiei Române și Frăția Ortodoxă, susținere pentru AUR

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Generalul (r) Radu Theodoru, erou al celui de-Al Doilea Război Mondial îi îndeamnă pe români ca la alegerile parlamentare să nu mai aleagă partidele care au dus România la dezastru economic și să voteze AUR.

Români, vă chem să pedepsiți prin vot partidele sorosiste care au dus țara la dezastru economic, au destrămat unitatea familiei și tăria statului, alungând peste hotare peste 1/3 din forța noastră vitală. În loc să impună străinătății interesul național, au impus românilor interesul străinilor. Alegerile din 2020 sunt alegerile cheie ale vremurilor post-decembriste: ori murim, punându-ne singuri gâtul în jug, acceptând cârdășia criminală, anti-națională, USR-PNL-PSD-UDMR, ori renaționalizăm sistemul politic impunând prin vot acel sau acele partide majoritar românești. Coaliția AUR îl are pe generalul cu patru stele Mircea Chelaru în rândurile sale, votăm masiv cu AUR”, declară generalul de flotilă aeriană cunoscut pentru calităţile deosebite dovedite pe frontul de Est în Al Doilea Război Mondial, potrivit r3media.ro.

Și profesorul Radu Baltasiu, director al Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice (CESPE) al Academiei Române, consideră că AUR trebuie votată pentru că este singura formațiune creștină și națională de pe scena politică, apărătoare a familiei, a neamului, credinței și libertății.

În România, singura formațiune cu discurs național este Alianța Pentru Unirea Românilor. Am cunoscuți, amici și chiar prieteni care au unele îndoieli. Eu le-aș propune să-și transforme îndoiala în nădejde. Sunt singura formațiune politică cu ax creștin și național – ceea ce Țuțea numea, fără ocolișuri, „românesc”. Celelalte partide au oameni care se mișcă așa, dar partidele lor prea puțin sau deloc. Tot ceea ce este în afara acestuia este pierdere de vreme, aici pe pământ, și cumplită eroare, la Judecată. Simmel numea orizontul celor care vor doar bani – realitate reificată, inumană. Dar pentru că mai înainte de a fi oameni suntem mărturisitori ai acestui loc, dacă vrem să mai fim oameni, trebuie să ne descoperim românitatea. Iar etajul social care se află în cea mai gravă suferință în ceea ce privește umanitatea sa este cel politic. Nădăjduiesc ca Alianța să reușească, fie și din opoziție, să reumanizeze societatea, militând pentru identitate, maternitate, țăran, dreptate, apărarea Țării.

Da, este o formațiune clădită din mers. Dar cum ar putea fi altfel, în condițiile în care școala produce în masă tineri fără repere, iar instituțiile își lichidează sistematic, de 30 de ani, orice moștenire a competenței, pentru că fiecare partid schimbă în prea mare măsură întreaga garnitură de funcționari, dând peste cap la fiecare patru ani întregul aparat administrativ, modificând organigramele instituțiilor pentru a-și pune acoliții și acoperiții?

Acum e rândul meu să fiu puțin alertat de subita denigrare a acestei formațiuni. Se pleacă de la unele lucruri „palpabile” și se ajunge la o veritabilă Judecată de Apoi! Nu vreau să fac analiza acestor mesaje, le spun cu amicalitate purtătorilor lor că mare parte din premisele lor sunt lipsite de conținut, iar elementele de veridicitate le plasează în zona mesajului rău intenționat, exact a celui pe care-l reproșează (se numește manipulare). Este aici, probabil, prea multă încrâncenare personală de care unii dintre acești amici nici nu își dau seama. Desigur, înjurătura nu are argument, altfel n-ar mai fi ceea ce este, ar fi material științific. Dar să rămânem în limitele decenței. Lumea e mică și avem cu toții nevoie unii de alții.

Nu în ultimul rând, nu pot să nu văd uriașa muncă de a pune pe picioare o formațiune cu discurs național. Nu e de acum, e de aproape 10 ani. E un efort ce ține de logistica determinațiilor de care cei mai mulți dintre noi, să fim onești, nu suntem capabili! Nu suntem în stare să facem un ONG pentru învățarea mamelor să pună scutece, darămite o formațiune politică care să militeze pentru Dumnezeu, Patrie, Familie! Noica zicea că blestemul acestui neam e imposibilitatea de a-și da determinații, de a împlânta generalul în faptă, de a da formă credinței sale frumoase.

Cum va pune în lucrare aceste repere este altă discuție, a nu te ține de cuvânt este și aceasta un mare păcat. Până acum niciun partid nu a lucrat pentru marile noastre repere ci, pe seama lor.

Cu răbdare, Alianța va trebui ajutată să rămână ceea ce afirmă că este.

Și primul gest al nostru este să mergem să o votăm”, îndeamnă profesorul Radu Baltasiu.

De asemenea, cunoscuta organizație creștină „Frăția Ortodoxă – Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, a anunțat că membrii și simpatizanții săi vor vota cu AUR.

Noi vom vota AUR!”, a scris organizația pe pagina sa de Facebook, alături de o înregistrare cu unul dintre copreședinții partidului, George Simion.

AUR, cel mai tânăr partid din România, lansat în urmă cu un, de Ziua Națională, la Alba Iulia, este condus de unionistul George Simion și de publicistul Claudiu Târziu. Formațiunea are 621 de candidați la alegerile parlamentare de duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.