Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erste Group şi-a dublat profitul la nouă luni, în urma majorării dobânzilor şi reducerii costului riscului

www.bancamea.md
Erste Gorup Logo

Grupul bancar austriac Erste Group a raportat vineri un profit net de 1,45 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 127% comparativ cu un rezultat de 637 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, informează un comunicat al acţionarului majoritar de la Banca Comercială Română.

Comparativ, în perioada anterioară pandemiei, în primele nouă luni ale anului 2019, Erste Group a generat un profit net de 1,22 miliarde de euro, potrivit Agerpres.

Profitul operaţional al Erste Group a crescut şi el cu 20% până la 2,59 miliarde de euro în primele nouă luni ale acestui an, ca urmare a majorării veniturilor din dobânzi şi comisioane precum şi a reducerii costurilor pentru riscuri până la 52 milioane de euro, faţă de 870 milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut.

"Revenirea macroeconomică din Europa Centrală şi de Est continuă, în condiţiile în care atât ritmurile de creştere ale regiunii cât şi majorările de dobândă de pe unele pieţe depăşesc aşteptările. Acest mediu favorabil a oferit un cadru în care Erste Group a înregistrat o creştere solidă a veniturilor dar a păstrat nemodificate cheltuielile şi a redus semnificativ provizioanele de risc. Rezistenţa dovedită a economiilor din regiune şi soliditatea modelului de business ne fac optimişti cu privire la finalul anului 2021 şi în anul următor", a declarat directorul financiar de la Erste Group, Stefan Dörfler.

Având în vedere că Banca Centrală Europeană a ridicat recomandarea sa privind dividendele, Erste Group estimează că un dividend suplimentar de un euro pe acţiune ar urma să fie plătit în trimestrul patru 2021, după aprobarea Adunării Generale Extraordinare care va avea loc în data de 25 noiembrie. Pentru anul fiscal 2021, Erste Group mizează pe un dividend de 1,60 euro pe acţiune, revenind astfel la politica sa progresivă privind dividendele.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. Banca Comercială Română (BCR) este membră a Erste Group. BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 21 de centre de afaceri şi 22 de birouri mobile dedicate companiilor şi 431 unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. Banca are o reţea naţională de peste 2.000 de bancomate şi 15.300 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.