Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Escrocherie de 300.000 de euro în Italia: Cardurile turiștilor clonate în restaurant, sunt și români implicați

www.romaniatv.net
carduri bancare

Escrocherie de 300.000 de euro. Specialitatea casei din câteva restaurante din centrul Romei nu era doar bucătăria tipic romană, ci și clonarea cardurilor de credit ale turiștilor. Din rețeau făceau parte și români, iar ospătarii au colaborat cu rețeaua specializată în furturi, anunță Mediafax.

Clienții își încredințau cardurile chelnerilor care, pe lângă plata notei de plată, le treceau în skimmer, un aparat care copiază codurile, și apoi le transferau pe un card fals. Apoi cheltuiau banii în cele mai ciudate moduri: de la bijuterii la haine, de la benzină la cine, trecând prin magazinele de electronice unde cumpărau tablete, calculatoare și telefoane.

Acum, parchetul a cerut punerea sub acuzare a 20 de persoane, acuzate, în funcție de poziția lor, de asociere în vederea comiterii de infracțiuni, înșelăciune, furt calificat și primire de bunuri furate.

În urma acestei scheme bine testate, banda, formată în principal din cetățeni români și italieni, a clonat zeci de carduri de credit, paguba ridicându-se la aproximativ 300.000 de euro, incluzând banii efectiv furați și tentativele de achiziții care nu au fost finalizate.

Faptele datează din 2015, când a început ancheta, relatează Il Messaggero

Turiștii vizați semănau: bogați și de preferință sud-americani sau asiatici. Locurile în care lucrau chelnerii complici ai bandei erau răspândite în principalele zone ale centrului: Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon și Monti. Liderii rețelei foloseau apoi cardurile clonate doar câteva zile mai târziu, astfel încât turiștii se întorceau în țările lor de origine. Abia atunci victimele își dădeau seama că banii dispăruseră brusc din conturile lor bancare, ceea ce îngreuna orice posibilitate de intervenție a poliției.

Rețeaua exploata cardurile de credit clonate în două moduri. În primul rând, le folosea pentru a plăti necesitățile zilnice, cum ar fi benzina la diferite stații de benzină din oraș. Cealaltă metodă a fost aceea de a retrage cele mai mari sume de bani de pe cardurile clonate. Din bandă făceau parte și câțiva negustori aflați în diferite zone din Roma. Sumele furate prin clonare erau reinvestite în aceste magazine.

Pe 22 martie 2015, se arată în rechizitoriu, Mihai Cristian Gavrus, de 34 de ani, și Cristian Yon, de 58 de ani, ambii români, au cheltuit peste 1.000 de euro de pe același card de credit clonat: mai întâi 980 de euro într-un magazin alimentar și apoi alți 30 de euro la două benzinării. Același Gavrus, la 4 august, a cumpărat calculatoare și telefoane noi, prin două tranzacții diferite, "pentru o sumă totală de 3457,80 euro".

Dănuț Cimpoeru, născut în urmă cu 47 de ani în România, pe 1 septembrie 2015 nu a renunțat la o zi de cumpărături care a început cu un mic dejun la McDonald's la ora 9 dimineața, unde a cheltuit 9,40 euro, și a ajuns într-un magazin de haine din zona Ponte Milvio, unde a cumpărat haine în valoare de 375 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.