Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ESCROCII profită de pe urma atentatelor. Falsele victime s-au îmbogăţit peste noapte

Două false victime ale atentatelor din 13 noiembrie 2015 de la Paris vor fi judecate din nou după ce au pretins indemnizaţii şi ca presupuse victime ale atacului de la Nisa din 14 iulie 2016, scrie luni cotidianul Le Monde, în ediţia online, potrivit agerpres.

Cuplul - un bărbat de 36 de ani şi o femeie de 29 de ani, domiciliaţi la Cannes împreună cu cei doi copii ai lor - a mai fost condamnat în decembrie la închisoare cu executare pentru că a pretins şi obţinut 60.000 de euro de la Fondul de garanţii pentru victimele terorismului şi ale altor infracţiuni (FGTI). Bărbatul a primit 6 ani de detenţie, iar femeia 3 ani, însă au făcut recurs, ce va fi judecat pe 28 martie.

Cum vrea Executivul să-i UMPLE de bani pe medici: Ce urmărește Guvernul PSD

Pedepsele au fost cele mai aspre pronunţate vreodată într-un astfel de dosar, tribunalul explicând că, prin 'aplicarea deosebit de strictă' a legii în acest caz, a dorit să dea un exemplu.

Pentru a-şi constitui dosarul de indemnizare, cuplul a pretins că s-a aflat în preajma Stade de France în seara zilei de 13 noiembrie 2015. Femeia a declarat că a fost 'luată pe sus' de suflul unei din exploziile declanşate de atentatori.

Ancheta a fost lansată în urma unei semnalări a FGTI, după ce cei doi escroci au cerut din nou să fie despăgubiţi, de data aceasta ca pretinse victime ale atentatului de la Nisa, în care şi-au pierdut viaţa 86 de persoane, pe 14 iulie 2016.

Ancheta a stabilit că, pe 13 noiembrie 2015, cuplul se afla pe Coasta de Azur, nu la Paris.

După prima sentinţă, fiecare inculpat a mai fost condamnat să plătească 30.000 de euro către FGTI, care se constituise parte civilă.

La procesul care se va deschide pe 19 aprilie, cei doi soţi riscă până la 14 ani de închisoare, ca recidivişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.