Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec pentru americanii de la Bechtel în Bulgaria - Reactoarele nucleare de la granița cu România vor fi construite de Hyundai

kozlodui centrala nucleara

Compania sud-coreeană Hyundai Engineering & Construction a obţinut vineri sprijinul parlamentului bulgar pentru a continua discuţiile privind construirea a două reactoare nucleare, devansând astfel oferta similară a firmei americane Bechtel, relatează Reuters și news.ro.

Cele două companii fuseseră preselectate pentru ingineria, construcţia şi punerea în funcţiune a unităţilor 7 şi 8 de la centrala nucleară de la Kozlodui (oraș aflat pe malul Dunării, la sud de Craiova), folosind tehnologia AP 1000 de la Westinghouse.

În parlament, 112 din cei 223 de deputaţi prezenţi vineri au votat pentru Hyundai, a anunţat agenţia de presă bulgară BTA.

Bulgaria a anunţat anul trecut planuri pentru două reactoare la Kozlodui, care să adauge o capacitate combinată de 2.300 de megawaţi (MW).

Unitatea 7 ar trebui să fie finalizată până în 2033.

Kozlodui este singura centrală nucleară din Bulgaria şi datează din anii 1970. Aceasta are în funcţiune două reactoare de fabricaţie sovietică de 1.000 MW, alte patru reactoare fiind închise până în 2007, când Sofia a aderat la UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.