Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec total al autorităților din Regat, erori masive ale sistemului informatic!

marea britanie
Condamnările a 109 criminali, 81 de violatori și a unui bărbat găsit vinovat de ambele fapte de instanțele din Regatul Unit nu au fost transmise în țările UE de origine ale infractorilor, din cauza unei erori masive a sistemului informatic și a unei mușamalizări ulterioare, potrivit The Guardian.
Aceste cazuri grave se numără printre cele 112.490 de condamnări penale care nu au fost transmise în capitale din UE, pe o perioadă de opt ani, din cauza unei erori informatice catastrofale.Scandalul implică în mare măsură cetățeni care sunt deportați foarte rar chiar și după condamnări lungi la închisoare, lăsând statele membre ale UE neinformate cu privire la persoane condamnate pentru infracțiuni în Marea Britanie care între timp ar fi putut intra în țara lor. Dezvăluirea este extrem de sensibilă într-un moment în care forțele de poliție din Marea Britanie se bazează pe bunăvoință pentru o cooperare continuă în vederea schimbului de informații, după pierderea accesului la bazele de date UE odată cu Brexitului.

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.