Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec umilitor pentru Vladimir Putin. Torpila nucleară 'apocaliptică' de pe submarinul Belgorod nu a reușit să se lanseze

stirilekanald.ro
belograd

Infamul submarin al lui Vladimir Putin, supranumit Belgorod, se pare că se întoarce în port după o serie de teste eșuate în Marea Artic, a aflat RadarOnline.com, citat de msn.com. Această evoluție vine la doar câțiva ani după ce submarinul a fost pus în serviciu pentru prima dată în 2019, iar întoarcerea sa în port marchează doar cea mai recentă pierdere pentru liderul rus, care se află deja în dificultate.

Și mai surprinzător este faptul că torpila cu propulsie nucleară lansată de pe Belgorod, numită "Poseidon" și pusă în serviciu în iulie, nu a reușit să se lanseze de pe submarin în timpul unei serii de lansări de testare. Potrivit unei surse din serviciile de informații care a vorbit recent cu CNN, "Poseidon" se află acum din nou pe Belgorod și se îndreaptă înapoi spre Rusia prin Marea Barents.

"Acest lucru poate fi văzut ca o parte a tabloului general și a practicii militare recente a Rusiei, trimițând trupe prost antrenate și subechipate în Ucraina", a declarat diplomatul occidental pentru postul de televiziune, comparând eșecul Rusiei de a lansa Poseidon în mod corespunzător cu eșecul actual al țării de a cuceri Ucraina.

Belgorodul, și rachetele sale Poseidon "apocaliptice", au făcut prima dată titlurile ziarelor în 2018, când Putin a anunțat noul armament în timpul unui discurs despre starea națiunii adresat cetățenilor săi.

Liderul rus nu numai că a afirmat că rachetele Poseidon ar putea "face inutile sistemele de apărare antirachetă ale SUA", dar a susținut, de asemenea, că Belgorodul conținea cel puțin șase rachete Poseidon, plus o serie de submarine mai mici care urmau să fie folosite pentru teste și operațiuni în largul mării.

După cum RadarOnline.com a raportat anterior, eșecul recent al Belgorodului este doar cel mai recent eșec care îl afectează pe Putin, care continuă să se confrunte cu eșecuri serioase în "operațiunea militară specială" pe care o desfășoară în Ucraina.

La începutul acestei săptămâni, forțele rusești au fost forțate să se retragă dintr-un teritoriu ucrainean cheie - provocând o nouă indignare și repercusiuni împotriva lui Putin.

"După înfrângerea de la Herson, statutul Rusiei de mare stat este pus sub semnul întrebării", a dezvăluit un analist politic pro-Putin în urma retragerii. "Vor face presiuni și vor cere o capitulare blândă". "Dacă Rusia vrea să câștige, trebuie să schimbăm economia într-un regim militar", a adăugat strategul. "Această decizie este deja cu șase luni întârziere. Trebuie să fim mai duri. Mai duri. Dronele, comunicațiile, rachetele și obuzele trebuie să fie produse de fabricile noastre 24/7."

Eșecul lansării rachetelor Poseidon de pe Belgorod și retragerea din orașul ucrainean Herson vine, de asemenea, în condițiile în care marea majoritate a trupelor lui Putin fie se predau, fie se răzvrătesc, fie imploră oficialii de la Kremlin să schimbe strategia în războiul împotriva națiunii vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.