Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este alertă în sistemul medical: penurie gravă de medicamente esențiale pentru diabetici

dpa-news.de
medic spital doctor

Europa va continua să se confrunte cu o penurie de Trulicity, medicamentul de succes pentru diabet al companiei Eli Lilly & Co., şi în septembrie, a anunţat luni Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), relatează Reuters, informează News.ro.

La fel ca şi compania rivală Novo Nordisk, Eli Lilly se luptă să facă faţă cererii ridicate pentru medicamentele sale pentru diabet, inclusiv Trulicity, care tratează diabetul de tip 2 la persoanele cu vârsta de peste 10 ani.

Ozempic, medicamentul pentru diabet al Novo, a fost deficitar timp de luni de zile în SUA, în parte din cauza prescrierii lui pentru pacienţii non-diabetici care doreau să slăbească.

Ozempic şi Trulicity de la Lilly aparţin unei clase de medicamente numite agonişti ai receptorilor GLP-1, care au fost iniţial dezvoltate pentru a trata diabetul de tip 2, dar care imită şi un hormon intestinal ce suprimă pofta de mâncare şi favorizează senzaţia de saţietate.

Luni, EMA a anunţat că Austria, Finlanda, Grecia, Polonia şi Suedia sunt afectate în prezent de o penurie de Trulicity, în timp ce în Danemarca şi Norvegia se aşteaptă, de asemenea, ca medicamentul să lipsească temporar din farmacii.

În ianuarie, Eli Lilly a planificat să investească încă 450 de milioane de dolari pentru a extinde capacitatea unei fabrici din Carolina de Nord, pentru a face faţă cererii tot mai mari de medicamente pentru diabet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.