Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este calm la Stepanakert, capitala enclavei separatiste azere Nagorno Karabah, după două zile de bombardamente intensive

Calmul domnea marţi la Stepanakert, capitala republicii autoproclamate Nagorno Karabah, după două zile de bombardamente intensive, a constatat un jurmalist AFP, potrivit news.ro.

Niciun incident nu a fost semnalat în cursul nopţii de luni spre marţi, iar bombardamentele nu au fost reluat marţi. Sirene de alertă au pornit dimineaţa, însă nu a urmat nicio explozie.

Profitând acest răgaz, câţiva locuitori au ieşit din beciuri pe care le-au folosit pe ca adăpost antiaerian şi s-au dus să facă provizii de hrană. Alţii s-au dus să constate pagubele cauzate de tiruri de obuz şi alte dispozitive care s-au abătut asupra oraşului după 72 de ore.

Citește și: Virgil Musta, după recordul de pacienți la ATI: Paharul s-a umplut. Nu ştim ce facem în continuare .

”Încă mai plâng când văd aceste distrugeri”, a povestit, abia reţinându-şi lacrimile, Jamal Tadevossian, în vârstă de 83 de ani, care a venit să observe amploarea distrugerilor la ”Arţvaberd”, un magazin de mobilă şi canapele complet devastat.

Toate geamurile imobilelor din jur au fost sparte de suflul exploziilor, iar drumul era acoperit de cioburi, bucăţi de ferestre sau de uşi sparte.

Un pic mai sus, pe un deal vecin, drumul şi o casă cu etaj au fost distruse complet, lăsând în urmă un crater larg de aproximativ zece metri şi fragmente mari de gudron răspândire în jur.

Locuitorii casei, un bărbat în vârstă de cincizeci de ani şi tatăl său, au supravieţuit. ”Luam ceaiul. Abia am avut timp să coborâm în beci”, declară fiul, Vazguer Badassian.

Distrugerile sunt spectaculoase în unele locuri, ca de exemplu în apropierea sediului ”ministerului apărării” al ”guvernului” separatist, unde clădiri cubice gri, tipice arhtecturii sovietice, au fost deosebit de afectate.

În cel puţin două locuri din oraş, obuze sau rachete impresionante, aparent neexplodate, erau înfipte în pământ până la ”cotor”.

Citește și: Rareș Bogdan, despre majorarea pensiilor: Mă deranjează ipocrizia celor din PSD. Dacă şi-ar fi dorit atât de mult , ar fi crescut pensiile atunci, nu cu o prorogare de un an şi două luni de zile

Pe bulvardul Luptătorilor libertăţii, principala stradă din Stepanakert, pagubele se limitează la vitrinele magazinelor, făcute ţăndări.

Câteva maşini de poliţie banalizate şi vehicule militare străbăteau străzile, fără să respecte semnele de circulaţie şi rulând uneori cu viteză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.